Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Основци и средњошколци у свим местима на југу од понедељка у школским клупама

rss

15.10.2021. Јужне вести

У свим основним и средњим школама на југу ђаци ће од понедељка, 18. октобра, бити у учионицама, одлука је Тима за праћење и координисање превентивних мера у раду школа.

Фото: архива

По комбинованом моделу наставу ће од наредне недеље пратити ученици у Београду, Врњачкој Бањи и Шапцу.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама - наводе из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Додају да је у недељи од 7. до 13. октобра број оболеле деце узраста од 6 до 18 година у земљи био 3.442, као и да су у последњих десет дана укупно 63 одељења прешла на онлајн наставу због најмање три заражена ђака.

Укупно је 909 одељења која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих десет календарских дана и 132 групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн у последњих десет календарских дана - пише у саопштењу.

Како је истакнуто, пре доношења одлуке за сваку локалну самоуправу разматрана је епидемиолошка ситуација, као и подаци о оболевању ученика и наставника и о броју одељења која су прешла на други или трећи модел наставе.

Подсетимо, у понедељак, 11. октобра, у школске клупе вратили су се средњошколци у Нишу, Лесковцу, Врању, Владичином Хану, Пироту и Прокупљу, док су ученици средњих школа у Власотинцу и Лебану тада остали на комбинованој настави.

Извор


# школе школа Министарство просвете ученици ђаци
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима