Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тим за школе одлучио како ће се реализовати настава наредне недеље

rss

22.01.2022. Југмедиа

Тим за школе донео је одлуку да од 24. јануара, ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад пратити по комбинованоммоделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе, саопштено је на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Фото: архива

За ученике средњих школа настава ће се одвијати према комбинованом моделу.

„Овакву одлуку донели смо након детаљне анализе свих параметара и података надлежних институција. У овом тренутку, ово је најбоље решење и за ученике и за запослене. Важно је да одржимо континуитет наставног процеса, наравно уз поштовање свих епидемијских мера“, рекао је први потпредседник Владе и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Он је навео да ће Тим за школе, као и до сада пратити стање и доносити одлуке на недељном нивоу.

За време и током боравка у школи, од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица.

Такође, потребно је појачати мере опште и личне хигијене – прање и дезинфекција руку, а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школамакао и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе. Посебно је важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се токомокупљања не примењују прописане мере личне заштите.

Према подацима из наџора преузетимиз електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у недељи од 12. до 19. јануара број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 3074 односно 0,4 посто оболелих. Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева ковид – 19 у истом периоду износио је 2,8 одсто.

 

Извор

Коментара: 0


# Љупче Николић ОШ Вожд Карађорђе ОШ школе школа коронавирус
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима