Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Држава, као и сваки „зеленаш“, дугове не прашта!

rss

31.01.2016. Небојша Јовић, СРБски ФБРепортер

Небојша Јовић: Дугујете ли држави, остаћете и без куће и слободе! Али, када држава дугује народу – то се не важи!

Коментар на вест: Српски радници у сузама – толико бедно живимо да је то катастрофа 

Ако не платите порез на време – казне ће вам га удвостручити. Ако не платите струју на време – пенали вас, уз искључење, неће прескочити. Заборавите ли на једну једину уплату комуналија – суд ће „радити“. Останете ли по било ком основу дужни држави – остаћете и без куће и слободе! Држава не прашта!!!

У ствари прашта, али само ако сте припадник неке од НВО, припадник власти, њихова родбина, пријатељ, љубавник, љубавница, тзв. тајкун или „стратешки партнер“.

Осим што преко ноћи остају без посла, људи сада по убрзаном поступку остају и без своје имовине, конфискују им се ствари, одузимају куће, одлазе у затвор… И то само зато што нису имали пара да плате струју за пар месеци, или неки мањи дуг држави! Да је дуг велики, да је милионски и у еврима, тада не би били дужници – тада би се звали успешни привредници или тајкуни.

Када Дивац отворено каже да му на памет не пада да држави плати порез од милион евра, он је  „успешан бизнисмен“. Када отвори пут тзв. независном Косову у „МОК“, тада је „наш познати успешни спортиста“. Када (по писању штампе) своју супругу (убицу) изведе из земље и сачува је од правде и закона – постаје наш „спортски амбасадор у иностранству“.

Када Ђелић опљачка Србију у стотинама милиона евра, право са теткиног кауча постаје „проценитељ вредности најуспешније фирме у Србији“. Када Динкић „заметне траг“ милијардама евра србских пара са Кипра и опљачка стотине милиона евра у Србији – одједном му се губи сваки траг и, као и Снежана Дивац, без проблема пређе границу и оде из Србије, иако му је одавно сашивено робијашко одело са бројем 1.

Дакле, због дуга према држави, а и без тог разлога, народ убијају натенане, затварају, остављају без посла, плата и егзистенције.

А шта се догађа у обрнутом случају када држава народу дугује???

Када им држава, противно закону, укида, узима или смањује плате и пензије? Када не исплаћује народна потраживања, када ветеранима не да дневнице, породиљама плате, сељацима субвенције, не плаћа изгубљене спорове на суду? Када доведе стране криминалце које назива „инвеститорима“, поклони им у бесцење фирме и новац за запошљавање нових радника, а потом они, „инвеститори“, запосле 10 а отерају са посла 910 радника и потом угасе фирму и са србским новцем се врате у своје земље? Зашто казне не важе за све једнако, у оба смера?

Одскора, ако се са неким споречкате, плаћате казну.

Хоће ли и посланици плаћати казну за свађе у и ван парламента?

За вику ћете ићи у затвор.

Хоће ли и свако ко природно гласно говори (попут Шешеља, рецимо) због природе свог гласа морати да одговара?

Ако гласно пустите музику, опет плаћате казну.

Хоће ли славе, свадбе, рођендани, рођења и крштења које славе укућани, бити забрањени? И колико тачно децибела може износити дозвољена „бука“?

Хоће ли то Србију да ућуткају у гробној тишини, да што пре полуди?

Увреда политичара, разних проститутки, лопова и дебилних, неписмених посланика, министара, уопште политичара, плаћаће се 1.200€.

А за увреду народа и вређање његове интелигенције, за пљачкање народа, отимање радних места, плата, пензија, слободе, за издају државе, противуставну делатност, за тихо убијање народа… Ко ће бре то да плати???

Ја знам да њих, као и све нас, чека рачун код Свевишњег Бога нашег. Али је њихов правац са Страшног суда известан, он води у бездан где ће отићи заувек, заједно са својим господаром зла!

Питам само – ко и како сада да их казни?
Kоме рачун да положе?
Kоја овоземаљска казна да их стигне?

У нормалној држави то би био закон или пак избори…
Али…ово нажалост већ дуги низ година и деценија није ни законска ни нормална држава.

Или да ипак пробамо са изборима… уколико није касно…

А није касно!!!

ПОДЕЛИТЕ ТЕКСТ - РАЗБИЈМО МЕДИЈСКИ МРАК!


# Србија Млађан Динкић зеленашење Божидар Ђелић Дивац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима