Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дејан Мировић о књизи "Последице ЕУ интеграција"

rss

03.01.2015. Дејан Мировић, Catena mundi

По први пут неко је израчунао економску штету од приступања Европској унији, како у реалном паду производње, тако и у расту незапослености, депопулацији, расту спољног дуга и низу других категорија које се не могу статистички нашминкати.

Економска анализа ЕУ интеграција која ће Вас оставити без даха. Без непотребног идеологизовања, књига Дејана Мировића “Последице ЕУ интеграција” даје одговор на старо српско питање “Колико то кошта?”

ЕУ је превиша скупа да бисмо јурили за њом.

У овој књизи разматрају се разлози због којих Србија не би требало да приступи ЕУ. Први разлог је тај што је ЕУ данас скупа и крајње бирократизована супердржава, у којој постоји само привид демократије. Реч је о тзв. факс-демократији, која подразумева да се главне одлуке у ЕУ доносе у Бриселу, да их доносе тела која су нису демократски изабрана (као што је Европска комисија, која обавља функцију ЕУ владе), а да се, онда, те одлуке факсом прослеђују у парламенте држава чланица, ради усвајања.

Слободан Антонић

Погледајте цео снимак наступа доц. др Дејана Мировића са Универзитета у Приштини (измештен у Кос. Митровицу) о својој најновијој књизи - ”Последице ЕУ интеграцијe" (у прилогу)

https://www.youtube.com/watch?v=7ZKyCrLfYfs&feature=youtu.be

 

Погледајте још и цео снимак наступа др Мише Ђурковића са Института за европске студије о књизи ”Последице ЕУ интеграција” др Дејана Мировића. Др Миша Ђурђковић је један од рецензената књиге.

https://www.youtube.com/watch?v=HrLpak7Hzhc

 

И на крају Владан Глишић о књизи ”Последице ЕУ интеграција” Дејана Мировића

https://www.youtube.com/watch?v=Y7NSyIYIJrU

 


# незапосленост ЕУ Ди Дејан Мировић Владан Глишић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима