Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Немања и Стефан освојили прво место на такмичењу "Програмер јуниор 2019"

rss

15.05.2019.

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организовали су, тринаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор 2019". Ученици школе "Вожд Карађорђе" учествовали су са великим успехом.

Немања и Стефан освојили прво место на такмичењу "Програмер јуниор 2019"

Такмичење је било екипног карактера, екипа од два члана. За квалификацију за финално такмичење, екипе су имале задатак да сниме видео запис (спот), у трајању од 60 секунди, са темом "Програмер јуниор 2019".

Финално такмичење је одржано 11. маја 2019.године у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. На финалном такмичењу екипе су на задату тему у року од три школска часа требале да реше постављени проблем користећи један од програмских језика SCRATCH, PYTHON, C#.

Најуспешнија екипа такмичења Програмер јуниор 2019 је била из ОШ "Вожд Карађорђе", у саставу Немања Живадиновић и Стефан Стојановић. Као награду, поред сертификата о учешћу, добили су и два таблет рачунара као и ваучере за похађање Летње школе програмирања (24. до 27. јуна 2019. године).


# Вожд Карађорђе ОШ школе Стефан Стојановић Програмер јуниор Немања Живадиновић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима