Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Технологије 21. века у удаљеним селима алексиначке општине

rss

05.03.2021.

Надлежно министарство у сарадњи са телекомуникационим оператерима спроводи акцију постављања савремене инфраструктуре у руралним областима.

Технологије 21. века у удаљеним селима алексиначке општине

Министарство трговине, туризма и телекомуникација објављује Одлуку о избору пријаве оператора електронских комуникација за спровођење пројекта заједничке изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима Републике Србије ЈП-2/2020. Одлуком су одабране пријаве оператора за заједничку изградњу широкопојасне комуникационе инфраструктуре у 89 насеља у оквиру другог Јавног позива.

Ако имамо у виду да је у Копривници пре две године истурено одељење основне школе планирано за укидање, можемо закључити да је министарству више стало до ових села него матичној општини.

Овом приликом објављено је да ће два села алексиначке општине добити савремену комуникациону инфраструктуру у сарадњи са предузећем Телеком Србија. Тако ће ултрабрзи интернет потећи кроз оптичке каблове у Белом Брегу и Копривници.

Мање среће на овом конкурсу били су Љуптен и Горњи Крупац, где то за сада није изводљиво због удаљености од најближих објеката са инфраструктуром.

Детаљније на линку: https://mtt.gov.rs/download/Odluka%20JP%202.pdf


# Бели Брег Горњи Крупац министарство телекомуникација Љуптен интернет Телеком Србија Копривница
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима