Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raša tudej: Događaji u 2014. koje su zapadni mediji prećutali

rss

03.01.2015. NSPM, Russia today (RT-Blic)

Russia Today naveo je spisak događaja koji su, po njihovom mišljenju, imali slabu, ili nikakvu medijsku propraćenost na zapadu u protekloj godini.

Smrt Tomasa Janga

Tomas Jang bio je američki ratni veteran koji je služio u Iraku i ljuti kritičar američkih mirovnih misija na Bliskom istoku, koji je žrtvovao mnogo toga za svoju zemlju. Nakon samo pet dana u Iraku upucan je vrat i ostao gotovo potpuno paralizovan. Umro je 10. novembra 2014, u 34. godini.

Masakr u Odesi

Drugi maj je bio najkrvaviji dan konflikta u Odesi, u Ukrajini, ali mesecima kasnije napredak u pronalaženju zločinaca koji su odgovorni za napad je veoma mali. Podsetimo, tog dana zapaljena je zrada Doma sindikata, a 43 proruska aktivista ubijena su u njoj, podsećaRussia Today.

Džeremi Hamond – „Anonimus“ koji je radio po nalogu FBI

Prošla je tek prva godina desetogodišnje zatvorske kazne Džeremija Hamonda , na koju je osuđen zbog sajber napada na kompaniju "Stratfor", koja se bavi globalnim ekonomskim, političkim i obaveštajnim analizama. Prema dokumentima koji su procureli u javnost Hamond je bio jedan od mnogih hakera kojima je mete dao izvor iz FBI.

Ne samo da su hakeri poput Hamonda navodno imali naređenja da hakuju sajtove, već su Anonimus (čiji je Hamond bio deo) i druge hakerske grupe imale direktno naređenje da napadnu više od 30 sajtova stranih vlada. Hamondova stroga kazna bila je reakcija na „nacionalnu bezbednosnu pretnju“ koju on navodno predstavlja, ali oni koji su izdavali naređenja nisu bili kažnjeni, podseća Russia Today.

Obama bombardovao sedmu državu za šest godina

Pet godina nakon što je osvojio Nobelovu nagradu za mir, Obama je bombardovao sedmu državu za redom u toku svog mandata, a to niko ne pominje, ističe Russia Today.

To se dogodilo u septembru, kada su SAD izvršile napad na Islamsku državu.

Kontroverzni Monsanto pobedio GMO pravila

Uprkos javnom protivljenju, proizvođač genetski modifikovane hrane Monsanto uspeo je da porazi inicijativu za obeležavanje GMO sastojaka u dve američke države – Oregonu i Koloradu, nakon što je potrošio milione dolara kako bi uticao na američke potrošače.

Treća godišnjca Marša milion maski

Zapadni mediji "zaboravili" su 5. novembar, treću godišnjica “Marša million maski”, najvećeg organizovanog protesta do sada, tvrdi Russia Today. Organizacija Anonimus objavila je da je to naveći organizovani protest na svetu. Prošle godine prostesti su organizovani u više od 480 gradova širom sveta.

Misteriozna smrt Serene Šim

Serena Šim je libansko-američka TV novinarka koja je pognula u saobraćajnoj nesreći u blizini tursko-sirijske granice. Sumnja se da je praćena od strane turskih bezbednosnih snaga zbog svog izveštavanja o okupiranom sirijskom gradu Kobani. Samo dan pre njene smrti turske bezbednosne službe su je proglasile “špijunom“.

Članovi porodice i iranski mediji su spekulisali u uzroku smrti, a njena sestra je potvrdila da američka vlada nije ponudila pomoć u istrazi o uzroku njene smrti.

(RT-Blic)

Komentara: 0


# Di Barak Obama Masakar u Odesi Anonimus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima