Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boško Obradović: Bićemo uz narod na protestima

rss

07.06.2018. Info služba Dveri Aleksinac

Predsednik Srbije je nazvao Dveri „političkim ludacimaˮ zbog naše podrške opravdanom narodnom buntu protiv previsoke cene goriva, a sam se hvalio kako je napravio saobraćajni prekršaj i izazvao kolaps na Gazeli u Beogradu kada je naglo stao kako bi se divio „Beogradu na vodiˮ, simbolu pranja para, kriminala i korupcije.

„Srpski pokret Dveri je u više navrata poslednjih godina organizovao proteste protiv aktuelne vlasti: povodom potpisivanja antiustavnih tzv. Briselskih sporazuma, protiv prodaje Telekoma, ispred TV PINK, Vlade Srbije, Predsedništva, RTS-a...

Takođe sam lično i sa saborcima prisustvovao skoro svim protestima Vojnog i Policijskog sindikata, prosvetara, ratnih vojnih veterana, radnika oštećenih u pljačkaškim privatizacijama, opljačkanih bankarskih klijenata, penzionera... Dveri su uzele učešće u opravdanim građanskim protestima u Požezi, Zrenjaninu, Nišu... Srbija se polako budi iz naprednjačkog sna i ustaje protiv vlasti koja je ogrezla u kriminal i korupcijuˮ, rekao je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović na današnjoj konferenciji za medije u Čačku.  

 

Obradović je istakao da Dveri u potpunosti podržavaju protest malinara koji su blokirali put ka Crnoj Gori u Prijepolju, da će u sredu biti sa porodicama koje počinju štrajk glađu ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu zbog bankarske pljačke putem kredita u švajcarskim francima, a u petak iznova učestvovati i podržati opravdani bunt Kraljevčana zbog nenamenskog trošenja narodnih para iz gradskog budžeta na sportska društva, nevladine organizacije i medije bliske SNS: „Posebno želim da istaknem punu podršku građanskoj inicijativi koja je krenula iz Pančeva da u petak, 8. juna u 17 časova svi zaustavimo svoja vozila u saobraćaju i na sat vremena blokiramo puteve u Srbiji kao vid građanske neposlušnosti zbog konstantnog poskupljenja cene goriva koja je za 35-45 dinara veća nego u okruženju. Samo u ovoj godini gorivo je poskupelo za 10 dinara u proseku, država uzima preko 50% cene goriva za akcize, Vlada Srbije može da smanji visinu akcize u vremenu krize na određeno vreme, ali očito nećeˮ, istakao je Obradović i dodao:

„Pozivam sve članove i pristalice Dveri da podržimo ovaj opravdani narodni bunt zbog koga nas je predsednik Srbije nazvao „političkim ludacimaˮ, što jasno govori da se uplašio narodnog nezadovoljstva i da želi u korenu da zaustavi svaki ozbiljniji pokušaj protesta protiv njegovog ličnog režima. Međutim, sve više ljudi, pa i među članovima i biračima SNS i SPS, uviđa da su sva njihova predizborna obećanja bila laž i da u našoj zemlji dobro prolaze samo strane banke i strani investitori, dok domaća privreda i poljoprivreda, kao i obični građani imaju samo problema sa ovom vlašću. Vreme je da pokažemo da se ne plašimo, da imamo građansko dostojanstvo i demokratsko pravo na izražavanje mirnog protestaˮ, zaključio je Boško Obradović.

 

 

Info služba Dveri


# saobraćaj Dveri sindikat štrajk Boško Obradović štrajk glađu prtest cena goriva
@SPDveri @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima