Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vi ste robovi, koji misle da je dobrota slabost

rss

19.08.2015. Igor Prosvirnin www.sputnikipogrom.com

JEDNA RUSKA PORUKA NEMAČKOJ: Vi ste robovi, koji misle da je dobrota slabost

Zovem se Igor Prosvirnin, i glavni sam urednik ruske stranice „Sputnik i Pogrom“ (www.sputnikipogrom.com) koja se zalaže za evropske vrednosti. Čuo sam da je jedan aspekt života koji Evropljani, a posebno Nemci, cene – istorija. Ako se prisetimo nedavne istorije, setićemo se da je ogromna armija od 300 000 sovjetskih vojnika, 5000 tenkova, 1500 aviona i 10 000 topova (među kojima su bila i taktična nuklearna oruđa) prosto otišla iz ponovo ujedinjene Nemačke, bez ispaljenog metka.

Bio je to poduhvat neviđenog obima i brzine, kada se cela sovjetska armija povukla bukvalno u bespuće. Desetine hiljada sovjetskih oficira, postupivši po naređenju vrhovne komande, napustili su tople kasarne i otišli da žive u memljivim šatorima razapetim na blatnjavim snežnim poljima. Često sa porodicama.

Zbog čega?

Zbog nade. Iz nade da su mračne stranice istorije između naše dve zemlje zauvek zatvorene. Nade da će Evropa ceniti i poštovati naše interese, pa više nećemo morati da u njenom središtu držimo armiju tenkova. Nade da ćemo u ujedinjenoj Nemačkoj imati prijatelja i saveznika, s kojim će Rusija ispuniti san Šarla de Gola o jedinstvenoj Evropi od Lisabona do Vladivostoka.

Kada su napuštali Nemačku, našim vojnicima je rečeno da je Nemačka prepoznala i okajala svoje greške iz prošlosti, da u Nemačkoj više nema nerešenih pitanja, i da nećemo više slušati nemačke pozive na odmazdu protiv Rusije – i zato naša armija tenkova u srcu Evrope više nije potrebna. Od toga časa, rekli su, Rusi i Nemci su prijatelji, a prijatelji nemaju potrebu za armadom tenkova. Rusija je trebalo da se više ne plaši ujedinjene Nemačke, i razoruža se.

I mi smo se razoružali. Dvadeset godina smo verovali da smo postupili ispravno, da je prošlost zauvek zaboravljena i da Nemci cene koliko brzo smo zatvorili sve baze i povukli vojsku – iako i danas u Nemačkoj postoje američke baze. Kada je dobro, prijatelji upoznaju nas; kada je loše, mi upoznamo prijatelje. A sa ukrajinskom krizom došlo je loše vreme. Postalo je jasno da se Nemci ne sećaju dobrog. Ispostavilo se da Nemci nisu naučili lekcije iz istorije. Izgleda da su Nemci shvatili naše dobrovoljno povlačenje ratne mašinerije ne kao gest dobre volje i čojstva, već slabosti.

Tako da, kada su Amerikanci podviknuli nemačkoj kancelarki – koju sve ove godine drže pod prismotrom poput kućne pomoćnice lepljivih prstiju – celo nemačko društvo je poskočilo kao pudlica i potrčalo pod noge svom američkom gospodaru… iako sukob sa Rusijom šteti ekonomskim i političkim interesima Nemačke. Znači, čak i kad vratimo mač u korice, skinemo oklop, prestanemo sa sovjetskim pripremama za Treći svetski rat i pružimo ruku Nemcima, oni će nam prvom prilikom pljunuti u dlan.

Nije problem jer je Ukrajina „demokratija“, a to odgovara Nemačkoj jer su Rusi „podljudi“, jer su Rusi Jevreji čija je krv za Nemce bezvredna. Štaviše, zato što pokušavaju da se brane i uzvraćaju vatru na napade ukrajinskih oružanih snaga, Rusi treba da se kazne, javno maltretiraju, njihova volja za otporom da bude slomljena, a oni sami pozatvarani u međunarodni ruski geto.

I šta onda, da se taj geto spali poput Doma sindikata u Odesi, u kojem je spaljeno 49 proruskih demonstranata? Znate li kako su ukrajinske društvene mreže reagovale na ovaj holokaust[1]? Tako što su mrtve nazivali „zlaticama na roštilju“[2]! Ovako su pisale desetine hiljada ljudi na ukrajinskim društvenim mrežama, stavljajući nepristojne komentare pod fotografije ugljenisanih tela.

Znači, mi smo ponovo „podljudi“, zveri koje ukrajinski nacisti mogu nekažnjeno da ubijaju kako bi stvorili „Ukrajinu bez Rusa.“ Po podacima koje je prikupila organizacija Human Rights Watch, samo u julu su Ukrajinci ubili 1150 MIRNIH RUSA na istoku zemlje. Ubijanje se nastavlja svakodnevno. Gde su vaši protesti, Nemci? Gde su vaše sankcije protiv Ukrajine? Gde je sad vaš vajni humanitarizam, za koji velite da ste naučili od 1945. prepoznavši greške prošlosti?

Saur-Mogila, strateški vis na kojem je spomenik ruskim vojnicima izginulim pre 70 godina u žestokoj borbi sa Vermahtom, opet je bojište. Ovaj put na njega juriša ukrajinski bataljon „Azov“, noseći obeležja divizija SS (Druge, Četvrte i 34) – a vi ćutite! Ruska samoodbrana kao zaklon od metaka neonacističke „Nacionalne garde“ Ukrajine koristi granitne statue sovjetskih vojnika, a vi imate obraza da pristajete na američke gluposti o „ruskoj agresiji“! Ukrajina gađa gradove balističkim raketama, koje od domova prave kratere, a vi uvodite sankcije ne Ukrajini, već Rusiji!

I dok vojska ubija nenaoružani ruski narod, vi raspravljate da li je došao čas da se ovim ubicama isporuči oružje kako bi mogli da ubiju još Rusa. Sva vaša „politika sećanja“ i „učenje iz prošlosti“ je prosto gomila psećih govana. Na vaše oči masakriraju nenaoružani narod, a vi aplaudirate i ukrajinskim koljačima obećavate novčanu nagradu.

Niste se naučili humanosti, Nemci. Niste se naučili odgovornosti. Niste naučili da se suprotstavite Zlu i jasno mu u lice kažete: „Ne, ti si ubica. Neću ti pomoći. Prestani sa ubijanjem smesta.“ Niste naučili da budete odgovorno, nezavisni, slobodni narod, sposoban da na dobro uzvrati dobrim.

Vi ste robovi, koji misle da je dobrota slabost.

Hitler vas je vodio kao ovce 1934, a ove 2014. Obama je vaš pastir. Da sutra u Nemačkoj Amerikanci otvore konclogor za Ruse, polovina vas bi se prijavila da radi u gasnim komorama, dok bi vaša štampa objašnjavala kako su ti logori rodoljubivi i dobri za nemačku privredu. Onda biste ubijali te ruske „podljude“ koji su usudili da vam se suprotstave, od njihovih koža opet pravili abažure, i slali ih kao poklone u Vašington, da se umilite svom američkom savezniku.

Nemci su pali na ispitu. Kada se Zlo ponovo vratilo u Evropu, niste ni pokušali da mu se suprotstavite. Očas ste pali pred njim ničice, poput roba koji je dugo sa čežnjom iščekivao povratak svog gospodara. Služite Zlu, onda, uvodite sankcije, podržite ubijanje Rusa, snabdevajte ubice Rusa oružjem, nalazite opravdanja za taj genocid – vašoj priči kraj je već poznat. Jer Zlo ne može da pobedi.

Završiću ovaj tekst citatom čuvenog američkog državnika, gospođe Viktorije Nuland, koja očito za vas umesto vaše kancelarke donosi odluke o Ukrajini:

„Jebeš EU.“

Svidelo vam se to ili ne, Amerikanci su pametan narod koji tačno zna šta je „cena“ ujedinjene Nemačke, i ujedinjene Evrope.

Posrbio sa engleskog: Nebojša Malić

[1] Prim. NM: „Holokaust“ na grčkom znači „spaljena žrtva“ i ovde se koristi u tom doslovnom, a ne metaforičkom značenju.

[2] Prim. NM: U originalu „Colorado shishkebab“; pošto su kao simbol otpora nacizmu Rusi usvojili narandžasto-crne trake Sv. Đorđa, ukrajinski nacisti su ih pogrdno prozvali „kolorado“, po bubama-zlaticama sličnih boja.


# Aleksandar Vučić društvene mreže sindikat Rusija vojska Nemačka Barak Obama Ukrajina bataljon Azov
@avucic @mo_i_vs @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima