Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rusofobija kod Srba (VIDEO)

rss

04.04.2018. Srbin.info

„Rusofobija kod Srba je podstaknuta od strane Zapada i ide zajedno sa kroatofilijom. Što su naši politički rukovodioci rusofobi, to su oni veći kroatofili. Naravno, posle NDH i genocida 1941-45. to nema racionalno objašnjenje. Ali nakon 1945. g, pre svega posle 1948., pod plaštom jugoslovenstva imamo sigurno najgoru vrstu rusofobije, koja prelazi granicu između sovjetofobije i rusofobije koja čak prekraja i dorađuje Njegoša da bi ga prilogodila američkim pogledima na Ruse,“ kazao je Mirović, a preneo Srbin.info.

Na Sajmu knjiga u Beogradu, 2017 godine u Beogradu, sali  predstavljena je nova knjiga izdavačke kuće „Katena mundi”, autora dr Dejana Mirovića, profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini, (privremeno razmeštenog u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice), „Rusofobija kod Srba ‎1878-2017“, prenosi Srbin.info.

Na predstavljanju knjige učestvovali su profesori Univerziteta u Beogradu, dr Milo Lompar i dr Slobodan Antonić, kao i sam autor.

Među mnogobrojnim gostima iz javnog i kulturnog života bili su i predsjednik Srpskog pokreta Dveri, BoškoObradović, prvi čovjek DSS, MilošJovanović, predsednik Obraza, MladenObradović, kao i lider Narodne stranke VukJeremić.

Predstavljajući svoju knjigu, prof dr DejanMirović je izneo jedno svoje zapažanje, koje se odnosi u vezi rusofobije kod Srba, a do koje je došao pišući ovu svoju knjigu:

„Rusofobija kod Srba je podstaknuta od strane Zapada i ide zajedno sa kroatofilijom.Što su naši politički rukovodioci rusofobi, to su oni veći kroatofili. Naravno, posle NDH i genocida 1941-45. to nema racionalno objašnjenje. Ali nakon 1945. g, pre svega posle 1948., pod plaštom jugoslovenstva imamo sigurno najgoru vrstu rusofobije, koja prelazi granicu između sovjetofobije i rusofobije koja čak prekraja i dorađuje Njegoša da bi ga prilogodila američkim pogledima na Ruse,“ kazao je Mirović, a prenio Srbin.info.

Sve četiri vrste rusofobije prisutne u Srbiji

Autor je istakao da postoje 4 vrste rusofobije u svetu – francuska, engleska, njemačko-austrijska i hladnoratovsko-američka – koje su takođe prisutne u Srbiji, pre svega u vladajućoj eliti.

Na pitanje novinara Srbin.info, kome bi bila ova knjiga korisnija – ruskom ili američkom ambasadoru, dr Dejan Mirović je uz osmijeh odgovorio:

„Knjiga, Rusofobija kod Srba ‎1878-2017 bi najkorisnija bila sadašnjem predsjedniku Aleksandru Vučiću i eliti kojo je oko i uz njega; no nažalost i oni i on imaju druge prioritete u životu, kao što su TV Pink, Petar Luković i drugi drugosrbijanski mediji, tako da je malo verovatno da će spoznaje iz ove knjige dospeti do njih,“ zaključuje uvaženi profesor Mirović.

 

Video zapis sa predstavljanja knjige na Sajmu knjiga 2017. god.

RUSOFOBIJA KOD SRBA 1878-2017 - Dejan Mirović

 

Intervju za Internet radio Snaga Naroda u  emisiji ,,Agora'' autora i voditelja  Dejana Bulajića

Komentara: 0


# Snaga naroda Radio S Dejan Mirović Rusi Milo Lompar Slobodan Antonić kroatofilija rusofobija
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima