Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

O RTS-ovoj voditeljki Oliveri Kovačević

rss

17.01.2015. Dragoslav Bokan

Ona je drsko, a u ime našeg javnog servisa, onako dripački sinoć "održala lekciju" svim predstavnicama najvećih verskih zajednica u onome što je ostalo od Srbije.

Ne znam da li ste gledali neopisivo glupu i iritantnu emisiju iz RTS-ovog serijala "Da, možda, ne" nadobudne, polupismene i nekulturne voditeljke Olivere Kovačević? 

Tema je bila, naravno, smrt karikaturista i drugih saradnika pariskog satiričnog lista "Šarli Ebdo", opasnost od terorizma i tome slično (po izanđalom modelu što ovih dana vlada na doslovno svim našim televizijskim stanicama).

I pomenuta gospođa, aktivno prisutna na našim ekranima još iz vremena kada je Jugoslavijom vladao tada svemoćni JUL, sinoć je, mrtva `ladna, direktno uživo vređala svoje ugledne goste (vladiku Irineja Bulovića, muftiju Muhameda Jusufspahića, rabina Isaka Asiela i nadbiskupa Stanislava Hočevara), a nas gledaoce neopisivo nervirala svojom samohvalisavom i neskrivenom glupošću (začinjenom istinskim, nepatvorenim idiotizmom). 

Ona je drsko, a u ime našeg javnog servisa, onako dripački sinoć "održala lekciju" svim predstavnicama najvećih verskih zajednica u onome što je ostalo od Srbije. 

Bez blama je prekidala svoje goste, ironično komentarisala njihove iskaze i objašnjenja, polazeći s tačke podrazumevajućeg ateizma "elitne" srpske novinarske estrade. 

Pravi kadar Tijanićevske negativne selekcije (uslovene njegovim erotskim ukusom, a ne brigom za i poneku drugu vrlinu svih tih agresivnih, loše ofarbanih plavušica uličarske provenijencije), ona je iz minuta u minut nervozno cupkala svojom nožicom, nestrpljivo coktala, upadala im, svima, u reč i nervirala što se, zamislite samo, njeni gosti ne slažu s onim što "misli sav normalan svet", 

I nije toliko bitno što je u ovom žalosnom slučaju reč o isluženom delu harema jednog davno zaboravljenog JUL-ovskog funkcionera, niti što se na njegovo mesto danas ugnezdio jedan aktuelni demokratski političar, ovde je važno nešto sasvim drugo.

Mi smo, dragi prijatelji i sapatnici, žrtve i taoci nekontrolisane mržnje (kombinovane sa prezirom) prema svemu što ima ma kakve veze sa verom i Bogom. 
A kad smo to primorani da gledamo sa ekrana na kome u uglu stoji znak medijske kuće kojoj svakog meseca moramo da (pod pretnjom suda) plaćamo TV pretplatu, e onda stvari dobijaju drugačiji, mnogo gorčiji i tužniji ukus.

To kako se ova nesrećnica uopšte usudila da NA ONAKAV NAČIN razgovara sa ljudima koji predstavljaju hrišćanstvo, islam i judaizam u našoj nedođiji, to je nezabeleženo još od vremena OZNE i UDVE, Krcuna i mladog Đilasa. 
Tada je, makar, postojala mržnja ozbiljnih dželata, lišena ovolike količine neskrivenog prezira dostojnog otkaza i trenutnog izbacivanja sa televizije. 

Mi smo, ponavljam, osuđeni na mrcvarenje ovakvih klimakteričnih spodoba, nemoćni da se tome suprotstavimo drugačije osim vađenjem najsočnijih reči našeg uličnog, "kočijaškog" žargona za prigodne komentare na račun ove režimske "Olje Bećković u pokušaju" (koja se sve vreme žalila kako su na Zapadu "ličnosti slične njoj - i ugledne i slavne i bogate", a njoj, zamislite samo, još uvek nedostaje to bogatstvo). 

Nešto razmišljam, eh da se i ova ocvala dama nekako udomi, s nekim njoj odgovarajuće imućnim papkarom i oslobodi nas, željne ozbiljnog razgovora na više nego ozbiljne teme, svog besmislenog i tragikomičnog prisustva. 

Nismo mi (ni ona), izgleda, te sreće. 

P. S.
A to koliko je glup onaj mucavi karikaturista "Blica" Marko Somborac, a neduhovit Zoran Kesić (bez pomoći svojih saradnika iz "Njuz neta" koji, u stvari, sami drže njegovih "24 minuta"), imali smo prilike da saznamo u drugom delu Oliverine bogoboračke i ismevačke "emisije". 
Posebno na samom kraju, kada su ova dvojica nesrećnika krenula da licitiraju koja bi to pitanja oni "smelo" postavili srpskim verskim vođama i poglavarima. 
Taj užas od neduhovitosti i neshvatljive nepristojnosti je bio težak za gledati, a kamoli za ovde ponoviti...

 

www.rts.rs #comments

Komentara: 5


# Di Šarli Ebdo Olivera Kovačević
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-10)

  Mile Milić 17.01.2015.
  Pošto ne umem sam da smislim komentar citiraću predsednika Vlade: "Ništa gluplje u životu nisam pročitao." (A. Vučić)

 • (+8) (-1)

  Mnogo smo pametni 18.01.2015.
  Jak ti uzor

 • (+3) (-6)

  Milutin 18.01.2015.
  U naše selo se ovakvo vika kurva.

 • (+0) (-0)

  nena 18.01.2015.
  Divno

 • (+3) (-0)

  Zarko 18.01.2015.
  Toliko je gluposti reko da se to ne moze izmeriti!Tv.pretplata se ne placa,o Kesicu i Oliveri je sve izmislio da je to strasno.Ocigledno je to po nalogu pucastog vodje.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima