Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

О РТС-овој водитељки Оливери Ковачевић

rss

17.01.2015. Драгослав Бокан

Она је дрско, а у име нашег јавног сервиса, онако дрипачки синоћ "одржала лекцију" свим представницама највећих верских заједница у ономе што је остало од Србије.

Не знам да ли сте гледали неописиво глупу и иритантну емисију из РТС-овог серијала "Да, можда, не" надобудне, полуписмене и некултурне водитељке Оливере Ковачевић? 

Тема је била, наравно, смрт карикатуриста и других сарадника париског сатиричног листа "Шарли Ебдо", опасност од тероризма и томе слично (по изанђалом моделу што ових дана влада на дословно свим нашим телевизијским станицама).

И поменута госпођа, активно присутна на нашим екранима још из времена када је Југославијом владао тада свемоћни ЈУЛ, синоћ је, мртва `ладна, директно уживо вређала своје угледне госте (владику Иринеја Буловића, муфтију Мухамеда Јусуфспахића, рабина Исака Асиела и надбискупа Станислава Хочевара), а нас гледаоце неописиво нервирала својом самохвалисавом и нескривеном глупошћу (зачињеном истинским, непатвореним идиотизмом). 

Она је дрско, а у име нашег јавног сервиса, онако дрипачки синоћ "одржала лекцију" свим представницама највећих верских заједница у ономе што је остало од Србије. 

Без блама је прекидала своје госте, иронично коментарисала њихове исказе и објашњења, полазећи с тачке подразумевајућег атеизма "елитне" српске новинарске естраде. 

Прави кадар Тијанићевске негативне селекције (условене његовим еротским укусом, а не бригом за и понеку другу врлину свих тих агресивних, лоше офарбаних плавушица уличарске провенијенције), она је из минута у минут нервозно цупкала својом ножицом, нестрпљиво цоктала, упадала им, свима, у реч и нервирала што се, замислите само, њени гости не слажу с оним што "мисли сав нормалан свет", 

И није толико битно што је у овом жалосном случају реч о ислуженом делу харема једног давно заборављеног ЈУЛ-овског функционера, нити што се на његово место данас угнездио један актуелни демократски политичар, овде је важно нешто сасвим друго.

Ми смо, драги пријатељи и сапатници, жртве и таоци неконтролисане мржње (комбиноване са презиром) према свему што има ма какве везе са вером и Богом. 
А кад смо то приморани да гледамо са екрана на коме у углу стоји знак медијске куће којој сваког месеца морамо да (под претњом суда) плаћамо ТВ претплату, е онда ствари добијају другачији, много горчији и тужнији укус.

То како се ова несрећница уопште усудила да НА ОНАКАВ НАЧИН разговара са људима који представљају хришћанство, ислам и јудаизам у нашој недођији, то је незабележено још од времена ОЗНЕ и УДВЕ, Крцуна и младог Ђиласа. 
Тада је, макар, постојала мржња озбиљних џелата, лишена оволике количине нескривеног презира достојног отказа и тренутног избацивања са телевизије. 

Ми смо, понављам, осуђени на мрцварење оваквих климактеричних сподоба, немоћни да се томе супротставимо другачије осим вађењем најсочнијих речи нашег уличног, "кочијашког" жаргона за пригодне коментаре на рачун ове режимске "Оље Бећковић у покушају" (која се све време жалила како су на Западу "личности сличне њој - и угледне и славне и богате", а њој, замислите само, још увек недостаје то богатство). 

Нешто размишљам, ех да се и ова оцвала дама некако удоми, с неким њој одговарајуће имућним папкаром и ослободи нас, жељне озбиљног разговора на више него озбиљне теме, свог бесмисленог и трагикомичног присуства. 

Нисмо ми (ни она), изгледа, те среће. 

П. С.
А то колико је глуп онај муцави карикатуриста "Блица" Марко Сомборац, а недуховит Зоран Кесић (без помоћи својих сарадника из "Њуз нета" који, у ствари, сами држе његових "24 минута"), имали смо прилике да сазнамо у другом делу Оливерине богоборачке и исмевачке "емисије". 
Посебно на самом крају, када су ова двојица несрећника кренула да лицитирају која би то питања они "смело" поставили српским верским вођама и поглаварима. 
Тај ужас од недуховитости и несхватљиве непристојности је био тежак за гледати, а камоли за овде поновити...

 

www.rts.rs #comments


# Ди Шарли Ебдо Оливера Ковачевић Њуз Нет
@njuznet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима