Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Elektronski dnevnik u Gimnaziji

rss

03.12.2012. Jelena Cvetković, Južne vesti

Već godinu dana profesori Gimnazije u Aleksincu koriste "kompjuterske dnevnike", što im u mnogome olakšava rad, tvrde u ovoj školi.

Reč je o kompjutrerskom programu koji su osmislili profesor Gimnazije Nebojša Lazarević i nekadašnji đak ove škole Milutin Stanković.

Elektronski dnevnik u Gimnaziji

Elektronskom dnevniku roditelji mogu da pristupe preko sajta škole i sa odgovarajućom šifrom u svakom trenutku mogu da vide uspeh svog deteta.

- Ovaj dnevnik živi već godinu dana i oni koji ga koriste uvideli su njegove prednosti. Učenici mu se baš i ne raduju jer roditelji u svakom trenutku mogu da vide njihove ocene i izostanke. Tako i oni znaju kad treba da dođu u školu zbog svog deteta - kaže Vera Manojlović, direktorka škole.

Razredne starešine imaju obavezu redovnog ažuriranja podataka, tako da su pored ocena vidljivi i ukori, ali i pohvale učenika.

- Ova ideja nastala je iz svakodnevnog rada. Napravili smo dnevnik tako da bude jednostavan i prilagodljiv za korišćenje svima, bez obzira na nivo znanja rada na računaru. Bilo je bojazni da će zbog ovoga biti zapostavljena komunikacija profesora i roditelja, ali vreme je pokazalo upravo suprotno, pa je i interesovanje roditelja za uspeh dece u školi povećano - objašnjava Nebojša Lazarević, autor dnevnika.

Profesori Gimnazije nedavno su predstavili ovaj program i drugim osnovnim i srednjim školama u Aleksincu, a prema rečima direktorke škole uskoro će početi da ga koristi i škola u Ražnju.


# škole Vera Manojlović Nebojša Lazarević e-dnevnik dnevnik Milutin Stanković Aleksinačka gimnazija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima