Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Lazar Živković prvi na takmičenju iz istorije

rss

11.06.2018.

Departman za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu raspisao je konkurs za najbolji esej iz Istorije za učenike srednjih škola i gimnazija, na temu Proboj Solunskog fronta i oslobađanje Kraljevine Srbije 1918. godine, a radovi sledećih učenika označeni su kao najbolji.

Lazar Živković prvi na takmičenju iz istorije

Prvo mesto osvojio je učenik drugog razreda Aleksinačke gimnazije Lazar Živković.

Drugo mesto pripalo je Darjanu Stojanovu, učeniku Medicinske škole „ Dr Milenko Hadžić“ iz Niša.

Za prvoplasiranog nagrada je oslobađanje od plaćanja prijemnog ispita i pripremne nastave prilikom konkurisanja za upis na Osnovne akademske studije Istorije. Drugoplasirani učenik oslobođen je plaćanja prijemnog ispita.

Lazaru Živkoviću i Darjanu Stojanovu će upravnik Departmana za istoriju prof. dr Božica Mladenović uručiti plakete na Svečanoj akademiji povodom dvadesetogodišnjice postojanja i rada.

Biografija Lazara Živkovića

Rođen  25. 2. 2002. godine u Aleksincu. Završio Osnovnu školu Ljupče Nikolić u Aleksincu. 2016. upisao Aleksinačku gimnaziju, prirodno-matematički smer. Kao mali trenirao fudbal, kasnije i košarku. U slobodno vreme igra video igrice. Velika ljubav prema istoriji javila mu se još u osnovnoj školi, kada je pokazao veliko interesovanje za ovaj predmet. Ove godine dobio je prvu nagradu od strane Filozofskog fakulteta u Nišu za najbolji esej na temu "Proboj Solunskog fronta i oslobađanje Srbije 1918. godine".
Njegova profesorica istorije je Svetlana Đurđević a razredni starešina je Nebojša Lazarević.


# istorija škole Svetlana Đurđević Nebojša Lazarević Aleksinačka gimnazija Filozofski fakultet Lazar Živković
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima