Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Електронски дневник у Гимназији

rss

03.12.2012. Јелена Цветковић, Јужне вести

Већ годину дана професори Гимназије у Алексинцу користе "компјутерске дневнике", што им у многоме олакшава рад, тврде у овој школи.

Реч је о компјутрерском програму који су осмислили професор Гимназије Небојша Лазаревић и некадашњи ђак ове школе Милутин Станковић.

Електронски дневник у Гимназији

Електронском дневнику родитељи могу да приступе преко сајта школе и са одговарајућом шифром у сваком тренутку могу да виде успех свог детета.

- Овај дневник живи већ годину дана и они који га користе увидели су његове предности. Ученици му се баш и не радују јер родитељи у сваком тренутку могу да виде њихове оцене и изостанке. Тако и они знају кад треба да дођу у школу због свог детета - каже Вера Манојловић, директорка школе.

Разредне старешине имају обавезу редовног ажурирања података, тако да су поред оцена видљиви и укори, али и похвале ученика.

- Ова идеја настала је из свакодневног рада. Направили смо дневник тако да буде једноставан и прилагодљив за коришћење свима, без обзира на ниво знања рада на рачунару. Било је бојазни да ће због овога бити запостављена комуникација професора и родитеља, али време је показало управо супротно, па је и интересовање родитеља за успех деце у школи повећано - објашњава Небојша Лазаревић, аутор дневника.

Професори Гимназије недавно су представили овај програм и другим основним и средњим школама у Алексинцу, а према речима директорке школе ускоро ће почети да га користи и школа у Ражњу.


# школе Вера Манојловић Небојша Лазаревић е-дневник дневник Милутин Станковић Алексиначка гимназија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима