Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački nastavnici o novim tehnologijama u obrazovanju

rss

04.03.2015.

Na međunarodnoj konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“ koja je održana 27. i 28. februara ove godine u Beogradu, među pedesetak predavača iz Srbije, regiona i Velike Britanije, našlo se i dvoje aleksinačkih nastavnika.

Biljana Veselinović, Nove tehnologije u obrazovanju

Pored pedesetak predavača iz Srbije, regiona i Velike Britanije, učestvovali su i predavači iz Aleksinca.

Biljana Veselinović, nastavnica matematike iz OŠ „Smeh i suza“, je govorila o značaju IKT aplikacija u nastavi matematike u inkluzivnom obrazovanju i predstavila vlastitu kreaciju „Deljivost kroz igru“ i video igru „Svemirski brodovi“. Takođe je demonstrirala inačin rada aplikacije „Deljenje trocifrenih brojeva“ koja je nastala u saradnji sa učenicima Tehničke škole „15. maj“ iz Prokuplja i njihovom nastavnicom Slađanom Trajković. Prezentacija izlaganja se nalazi na sledećoj adresi: http://1drv.ms/1zdABRt  (Aplikacija B.V.)

Vladan Mladenović, nastavnik fizike u Aleksinačkoj gimnazijii OŠ „Ljupče Nikolić“, u tandemu sa Marinom Dorocki iz Novog Sada, predstavio je PhETsimulacije, najpoznatije i najefikasnije interaktivne besplatne simulacije za fiziku i ostale prirodne nauke. Mladenović je ove simulacije preveo na srpski jezik i prilagodio primeni u našim školama. Simulacije se nalaze na sledećoj adresi: http://phet.colorado.edu/sr/simulations/translated/sr

Vladan Mladenović, Marina Dorocki

On je učestvovao i kao predavač velikog projekta „Razvionica“ u organizaciji Ministarstva prosvete i Zavoda za unapređivanje obrazovanja Srbije, koji je takođe predstavljen na ovoj međunarodnoj konferenciji.

Zorica Milojković

Konferenciju je pratio i sajamski program novih tehnologija u obrazovanju gde je, na štandu kompanije Microsoft, Zorica Milojković, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Aleksinačkog Rudnika, predstavila projekat „Škola budućnosti“. Podsećamo, u okviru projekata, početkom školske godine, ova škola je dobila najsavremeniju opremu za primenu novih tehnologija u nastavi.

Organizatori konferencije su bili BritishCouncil, međunarodne organizacije za kulturne odnose iz Velike Britanije, u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Registrom nacionalnih internet domena u Srbiji i Privrednom komorom Srbije.

Korišćen materijal Portala škola opštine Aleksinac

Komentara: 0


# Zorica Milojković škole obrazovanje Biljana Veselinović Vladan Mladenović Jovan Jovanović
@AlVladan @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima