Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Škola na Aleksinačkom Rudniku - od obične do pokazne škole

rss

19.09.2016. Dušan Stevanović

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ na Aleksinačkom Rudniku pre dve godine izabrana je za pilot projekat „jedan učenik, jedan računar“ od strane Majkrosoft kompanije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Škola na Aleksinačkom Rudniku - od obične do pokazne škole

Za te dve godine škola je zahvaljujući savremenoj opremi, tablet računarima, projektorima, interaktivnoj tabli, obukama nastavnika, uspela u potpunosti da ispuni očekivanja i zadatke koje je pred nju stavila Majkrosoft kompanija.

Ovim je škola ispunila uslov da istovremeno postane „Pokazna škola u Srbiji“. Kao takva, ona je i zvanično predstavljena dana 15. 9. 2016. godine u prostorijama Majkrosoft kompanije, istovremeno sa Globalnim ekspertskim programom o inovativnim nastavnicima.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ sa Aleksinačkog Rudnika je, dakle,  uvrštena u grupu od 851 pokazne škole u svetu stavljajući time Srbiju na Majkrosoft globalnu mapu zemalja koje na savremen način koriste tehnologiju u cilju unapređivanja procesa učenja. Ovim je škola dobila mogućnost da sarađuje sa drugim nastavnicima širom sveta, razmenjuje iskustva, prezentuje i usavršava svoje metode upotrebe savremene tehnologije u nastavi.

Direktorka škole Zorica Milojković je izrazila veliku zahvalnost zbog ukazanog poverenja direktoru Majkrosofta i predstavnicima Ministarsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i obećala da će sa svojim nastavnicima nastaviti da radi na osavremenjivanju nastave, podizanju njenog kvaliteta, postizanju vrhunskih rezultata učenika na različitim konkursima republičkog nivoa, takmičenjima, smotrama što je bio slučaj i do sada.

"Ovo je veliki uspeh jedne male škole" - ponosni su u kolektivu škole.

Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik Zorica Milojković škole Jovan Jovanović Zmaj OŠ tablet računari Marija Petrović Jovan Jovanović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima