Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prva nagrada za nastavnicu iz škole sa Aleksinačkih Rudnika na „Digitalnom času“

rss

05.12.2016. Mladen Jovanović

Osnovna škola „ Jovan Jovanović Zmaj“ na Aleksinačkom Rudniku već dugi niz godina postiže zapažene rezultate na svim vrstama konkursa i takmičenjima gde kreativnost nastavnika i učenika dolazi do izražaja.

Prva nagrada za nastavnicu iz škole sa Aleksinačkih Rudnika na „Digitalnom času“

Iako se radi o maloj prigradskoj školi, nedaleko od Aleksinca, sa dobijenim projektom „ Škola budućnosti“ od strane Majkrosoft kompanije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i sa titulom jedine „ Pokazne škole“ u Srbiji, rad škole je krenuo uzlaznom putanjom.

Osmoro aleksinačkih nastavnika osvojilo nagrade na ovogodišnjem republičkom konkursu "Digitalni čas", za primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi. Prva nagrada Marija Petrović, Jasmina Marković i Stevan Dačić iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksinački Rudnik, za rad iz srpskog jezika "Plava grobnica". Treća nagrada: Vladan Mladenović, profesor Gimnazije sa učenicima iz Ražnja za rad iz fizike "Hidrostatički pritisak – Stvarni I virtuelni eksperimenti u izokrenutoj učionici”, Danijela Stefanović i Nikola Bakić iz OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac, odeljenje Moravac, za rad o zdravoj ishrani "Zdravo živo" i Biljana Veselinović i Svetlana Bogavac Đorđević iz OŠ "Smeh i suza" za rad iz fizike "Nacrtaj struju".
Konkurs tradicionalno organizuje Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekounikacije.

Pored brojnih nagrada, prošle godine imala je zapažene rezultate na konkursu „Moć vode“, u Mionici na „ Kreativnoj čaroliji“, treće mesto na konkursu „ Digitalni čas“ u kategoriji za mlađe razrede da bi sada, školske 2016/ 2017. godine, profesor Marija Petrović, osvojila prvu nagradu na „ Digitalnom času“ svojom pripremom časa iz Srpskog jezika.

Nastavni sadržaj vezan za obradu pesme „ Plava grobnica“ Milutina Bojića zamišljen je kao putovanje kroz prošlost ( vremeplov) koji bi učenike uz pomoć savremene tehnologije, paketa Office 365, vremenske linije ChronoZoom, izokrenute učionice, Vym mape uma, PowerPoint prezentacije, upotrebe multimedijalnog sadržaja, aplikacija Tackk za izradu postera itd. za trenutak prebacio u vreme Prvog svetskog rata ne bi li imali potpuni doživljaj same pesme. Biografski podaci pesnika, istorijska okosnica, muzička podloga, isečci iz dokumentarnog filma, istraživački rad učenika u mnogome su doprineli uspešnoj realizaciji časa.

Napravljena je korelacija sa mnogim predmetima, čak i sa dramskom sekcijom i ispunjeni su svi ciljevi, ispoštovani svi standardi i postignuća. Čak i učenici koji rade prema IOP-u, su uključeni u istraživački rad. Tehničku podršku pružili su pedagog Jasmina Marković i nastavnik biologije Stevan Dačić, što dokazuje da nema sujete među kolegama i da se neguje timski rad.

Iz svega priloženog, zaključuje se da ova škola ima dispozicije da bude jedna od onih koje su odličan primer dobre prakse i od kojih treba učiti.

Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik Žitkovac škole Jovan Jovanović Zmaj OŠ Danijela Stefanović Biljana Veselinović Vladan Mladenović Stevan Dačić Marija Petrović Jovan Jovanović Vuk Karadžić Jasmina Marković
@AlVladan @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima