Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки наставници о новим технологијама у образовању

rss

04.03.2015.

На међународној конференцији „Нове технологије у образовању“ која је одржана 27. и 28. фебруара ове године у Београду, међу педесетак предавача из Србије, региона и Велике Британије, нашло се и двоје алексиначких наставника.

Биљана Веселиновић, Нове технологије у образовању

Поред педесетак предавача из Србије, региона и Велике Британије, учествовали су и предавачи из Алексинца.

Биљана Веселиновић, наставница математике из ОШ „Смех и суза“, је говорила о значају ИКТ апликација у настави математике у инклузивном образовању и представила властиту креацију „Дељивост кроз игру“ и видео игру „Свемирски бродови“. Такође је демонстрирала иначин рада апликације „Дељење троцифрених бројева“ која је настала у сарадњи са ученицима Техничке школе „15. мај“ из Прокупља и њиховом наставницом Слађаном Трајковић. Презентација излагања се налази на следећој адреси: http://1drv.ms/1zdABRt  (Aplikacija B.V.)

Владан Младеновић, наставник физике у Алексиначкој гимназијии ОШ „Љупче Николић“, у тандему са Марином Дороцки из Новог Сада, представио је PhETсимулације, најпознатије и најефикасније интерактивне бесплатне симулације за физику и остале природне науке. Младеновић је ове симулације превео на српски језик и прилагодио примени у нашим школама. Симулације се налазе на следећој адреси: http://phet.colorado.edu/sr/simulations/translated/sr

Владан Младеновић, Марина Дороцки

Он је учествовао и као предавач великог пројекта „Развионица“ у организацији Министарствa просвете и Заводa за унапређивање образовања Србије, који је такође представљен на овој међународној конференцији.

Зорица Милојковић

Конференцију је пратио и сајамски програм нових технологија у образовању где је, на штанду компаније Мicrosoft, Зорица Милојковић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Алексиначког Рудника, представила пројекат „Школа будућности“. Подсећамо, у оквиру пројеката, почетком школске године, ова школа је добила најсавременију опрему за примену нових технологија у настави.

Организатори конференције су били BritishCouncil, међународне организације за културне односе из Велике Британије, у сарадњи са Британском амбасадом у Београду, Тимом за укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Регистром националних интернет домена у Србији и Привредном комором Србије.

Коришћен материјал Портала школа општине Алексинац


# Зорица Милојковић школе образовање Биљана Веселиновић Владан Младеновић Јован Јовановић
@AlVladan @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима