Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ambiciozne aktivnosti škole s Aleksinačkog Rudnika

rss

08.02.2016. Teksti i foto Dušan Stevanović

Iako je zimski raspust, sa aktivnostima u Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj, sa Aleksinačkog Rudnika, se ne staje.

foto Dušan Stevanović

Nakon donacije od strane Vojske Srbije, kada je škola dobila 260 knjiga, tačno onoliko koliko ima i đaka, očekuje i se i realizacija projekta "1 u milion", fondacije Vlade Divac, gde će se sredstvima od milion dinara upotrebiti za zamenu stolarije u isturenimm odeljenjima, u Vukašinovcu i Bradarcu.

Inače, u protekloj godini, u centralnoj školi sa Aleksinačkog rudnika, urađena je konverzija grejanja i sada se učenici greju na gas. Vrednost radova je 6 miliona dinara.

U organizaciji Ministarstva prosvete realizovana je i akcija "Modernizacija škole", gde je izvršena reko nstrukcija fiskulturne sale u Rutevcu, kao i izgradnja kotlarnice i uvođenje parnog grejanja, školi u Bobovištu.

U akciji "1 učenik, 1 računar", u organizaciji Majkrosofta i Ministarstva prosvete, OŠ Jovan Jovannović Zmaj, dobila je 40 tablet računara, kao i interaktivnu tablu sa projektorom i pratećom opremom.

Zorica Milojković foto Dušan Stevanović

Želja mi je da nađem donatore, za adaptaciju stare škole u Deligradu koja je pod zaštitom države. Tu bih napravila muzej sa šančevima i rekonstruisala staru crkvu – kaže direktor Zorica Milojković.

Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik Zorica Milojković škole Dušan Stevanović Deligrad Jovan Jovanović Zmaj OŠ Jovan Jovanović
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima