Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лазар Живковић први на такмичењу из историје

rss

11.06.2018.

Департман за историју Филозофског факултета у Нишу расписао је конкурс за најбољи есеј из Историје за ученике средњих школа и гимназија, на тему Пробој Солунског фронта и ослобађање Краљевине Србије 1918. године, а радови следећих ученика означени су као најбољи.

Лазар Живковић први на такмичењу из историје

Прво место освојио је ученик другог разреда Алексиначке гимназије Лазар Живковић.

Друго место припало је Дарјану Стојанову, ученику Медицинске школе „ Др Миленко Хаџић“ из Ниша.

За првопласираног награда је ослобађање од плаћања пријемног испита и припремне наставе приликом конкурисања за упис на Основне академске студије Историје. Другопласирани ученик ослобођен је плаћања пријемног испита.

Лазару Живковићу и Дарјану Стојанову ће управник Департмана за историју проф. др Божица Младеновић уручити плакете на Свечаној академији поводом двадесетогодишњице постојања и рада.

Биографија Лазара Живковића

Рођен  25. 2. 2002. године у Алексинцу. Завршио Основну школу Љупче Николић у Алексинцу. 2016. уписао Алексиначку гимназију, природно-математички смер. Као мали тренирао фудбал, касније и кошарку. У слободно време игра видео игрице. Велика љубав према историји јавила му се још у основној школи, када је показао велико интересовање за овај предмет. Ове године добио је прву награду од стране Филозофског факултета у Нишу за најбољи есеј на тему "Пробој Солунског фронта и ослобађање Србије 1918. године".
Његова професорица историје је Светлана Ђурђевић а разредни старешина је Небојша Лазаревић.


# историја школе Светлана Ђурђевић Небојша Лазаревић Алексиначка гимназија Филозофски факултет Лазар Живковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима