Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U OŠ "Ljupče Nikolić" održan četvrti sajam obrazovanja

rss

01.05.2019.

Sajam obrazovanja kao deo profesionalne orijentacije učenika, organizovan je četvrti put u Osnovnoj školi „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu. Ovo je prilika da učenici završnih razreda upoznaju zanimanja koja ove školske godine mogu biti njihov izbor za nastavak školovanja.

U OŠ "Ljupče Nikolić" održan četvrti sajam obrazovanja

Osnovna škola „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu je 24. aprila 2019.godine otvorila svoja vrata za osam škola koje su želele da pokažu profile koji mogu biti privlačni učenicima osmog razreda i njihovim roditeljima. Svaka srednja škola je imala promotivne materijale, ali ono što je najviše privuklo učenike su produkti različitih aktivnosti srednjoškolaca.

Robot kojim se upravlja uz pomoć mobilnog telefona napravili su učenici Aleksinačke gimnazije uz pomoć 3D štampača i mnogo sopstvene kreativnosti i znanja. Slatke i slane kolače mesili su učenici ugostiteljskog smera škole „Branislav Nušić“ iz Sokobanje, deleći ih uz zanimljive turističke prospekte, dok su makete, grafičke prikaze predstavili zaposleni u školi Neimar iz Niša.

Osim Aleksinačke gimnazije, učenicima su se predstavile gimnazija „Stevan Sremac“ i „9. maj“ iz Niša. Njihova prezentacija podrazumevala je prisustvo učenika koji su uz osmehe i radost, bili spremni da pokažu šta su sve naučili, baš kao što to priliči mladim ljudima, punim vere u budućnost. Nova zanimanja u Tehničkoj školi „Prota Stevan Dimitrijević“ pobudila su veliko interesovanje. Osim aktuelnih saobraćanih smerova, ponuđena su nova zanimanja za koja se veruje da će učenike spremiti za sve izazove koje donose nove tehnologije.

Poljoprivredna škola „Šumatovac“, ove godine takođe uvodi nova zanimanja. Njihove maštovite prezentacije, mnoštvo boja koje samo priroda može tako raznovrsno predstaviti, svake godine donese zanimljive aranžmane. Na kraju je Škola mode i lepote, kako i priliči, ulepšala ovaj skup i učinila ga modernim načinom odlaska u srednju školu.

Izvor: ljupcenikolic.wordpress.com


# Ljupče Nikolić OŠ Poljoprivredna škola Šumatovac škole Tehnička škola Prota S. Dimitrijević Aleksinačka gimnazija prota Stevan Dimitrijević Branislav Nušić sajam obrazovanja
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima