Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 7  8  9  10  11  12  13  14 > >>Total: 670  Displaying: 91 - 100

Миодраг Тасић: Бурекбранитељи!

Миодраг Тасић 08.05.2019.

Мирно српско море, фигуративно речено, усталасао је извесни пекар из Борче. Човек је брат власника пекаре, обојица Албанци, што је овде изузетно важно, и баш тај несташни брат сликао се за друштвене мреже са симболом двоглавог орла. То је симбол велике Албаније. Многи Срби су тај гест схватили као провокацију.

Опширније

Коментара: 1

Србија у пеленама

Драган Весић 05.05.2019.

По много чему, откад је Србије и Срба, ово је била - доомановићевски речено, земља чуда, камијевси пак земља апсурда. У новијој историји, од 1990. наовамо, када је о идеолошкој трансформацији реч, док су земље источног блока веч промениле систем, из комунистичког у капиталистички, у најширем значењу тог појма, Србија је то чинила најспорије: нама је демократија у пеленама безмало 30 година па можете мислити колико је трајала трудноћа (деценијама). Сад, замислите бебу-систем од скоро 30…

Опширније

Коментара: 0

Обични и необични људи

Драган Весић 01.05.2019.

Раскољњиков их је тако делио. На ФБ се познајемо, за пријатеље углавном бирамо сродне душе, али и људе од којих се разликујемо јер нам је битна њихова доброта. Не морамо сви бити исти - свет би био ужасно досадно место ако су сви исти: обучени нпр у иста одела као у Орвеловом роману 1984. уз то мисле исто у једном тоталитарном друштву, а наше има додирних тачака са тоталитаризмом, унисоним мишљењем, где је све што је другачције издајничко и непријатељско.

Опширније

Коментара: 0

Како се бирају делегати Скупштина Савеза пензионера Алексинац

12.04.2019.

У суботу 6. априла одржана је делегатска Скупштина савеза удружења Алексинац. Чудне ли симболике? Пре 78 година на тај дан срушена је Југославија, а сада се урушава пензионерско удружћење. Разлика је једино у томе што су Југославију рушили споља а удружење изнутра.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Гладовање кад му време није!

Миодраг Тасић 12.04.2019.

Србија је земља чуда. Више пута поновљено. Сада и доказано. Пре неки дан сазнасмо да Војска Србије неће дозволити државни удар у Србији. А данас, министар војни, други човек Београда (да ли други?) и један од омиљенијих посланика најављују штрајк глађу.

Опширније

Коментара: 1

"Између бола и ништавила одабрао сам бол", Дивље палме, Фокнер

Драган Весић 05.04.2019.

Тако то у животу обично бива - и када нам најтеже иде, када нам се чини да су сви бродови за нас потонули, а пацови одавно побегли, посада наравно удавила, када не постоји зид на који бисмо се ослонили, ми бирамо бол јер се плашимо мрака.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Мућке

Миодраг Тасић 03.04.2019.

Неким чудним случајем на једној овдашњој телевизији с националном фреквенцијом управо се репризира чувена енглеска серија „Мућке“.

Опширније

Коментара: 1

Миодраг Тасић: И то ће проћи! – Иво Андрић

Миодраг Тасић 20.03.2019.

Андрић није баш мислио на ОВО! А да ће проћи, то јест, нестати, биће свакако, само не знамо кад.

Опширније

Коментара: 1

Ђоковић донирао паре за игралиште у Алексинцу, погледајте како оно данас изгледа

16.03.2019.

Популарни тенисер Новак Ђоковић је пре пар година донирао новац да се обнови игралиште у Алексинцу, у улици Душана Тривунца. Првих пар месеци игралиште је изгледало прелепо.

Опширније

Коментара: 1

Нестао пас из Алексиначког Рудника

Вукан Остојић 15.03.2019.

Куја са слике нестала је пре пар дана код фирме "Грамер" на Алексиначком Руднику.

Опширније

Коментара: 2

<< < 7  8  9  10  11  12  13  14 > >>Total: 670  Displaying: 91 - 100

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима