Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ругла Алексинца - други део

rss

20.04.2021. Саша Гидра Марковић

Прича о познатим градским руглима се наставља, представићемо вам безброј локација за које једноставно не постоји објашњење шта даље са таквим објектима.

Ругла Алексинца - други део

Несхватљиво је понашање пре свега локалне самоуправе која би требало у најмању руку да санкционише власнике запуштених објекта и тако их принуди да простор пристојно уреде или доведу у функцију.

Пре неколико дана причали  смо о "страћари" познатој као "Трска" на улазу у градски парк Брђанка. Нажалост никаквог помака нема. Лажну наду нам је дала закачена табла са огласом о продаји стана на Ал. Руднику.

Овог пута се селимо на улаз у Бованску клисуру у чувени мотел Мали цвет. Некада култно место алексиначког угоститељства, данас "кућа страве и ужаса". Последњи пут је био под управом Црвеног крста, а пре две године се спомињао у плановима општине Алексинац као обилазница са ауто-пута - Рутевац - Мали цвет. На сајту општине могао се видети јавни увид и нацрт плана државног пута другог реда. Наравно са тим се није кренуло до дана данашњег.

Понављамо исту причу. Није битно ко је власник локала, да ли је објекат државни или приватни битно је да сваком нормалном човеку "боде очи" и срамоти сам улазак на туристичку локацију Бованско језеро.

И тако већ годинама "ћути" као ругоба целе клисуре, а нико не предузима никакве мере.

Наставиће се...


# Алексинац Бованско језеро Саша Марковић Гидра
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима