Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Укупно: 757  Приказано: 71 - 80

Десета смотра Савеза извиђача Србије

Душан Остојић 04.08.2018.

На Ади Циганлији у периоду од 27.7. до 5.8. одржава се Десета смотра Савеза извиђача Србије. Смотра има интернационални карактер јер су осим извиђача из Србије на смотри и извиђачи из разних крајева света. Од Израела, Омана, Швајцарске, Француске и других земаља.

опширније

Коментара: 0

Обновљено породилиште у Алексинцу: Девојчице воде 2:1

03.08.2018.

У недавно обновљеном алексиначком породилишту, у згради Опште болнице, почеле да се рађају прве бебе.

опширније

Коментара: 0

У Лужану, насељу алексиначке Општине, одржан сабор Св.Арханђела Гаврила

Томислав Брзаковић 30.07.2018.

Свечану лиургију служили прота Јовам Живановић старешина тешичке Парохије и јереј Горан Поповић из Алексинца. Овогодишњи колачар Дејан Милијић, предао је колачарство за наредну годину Зорану Ђорђевићу из Лужана. Свечана литургија је одржана у храму Св. Арханђела Гаврила, који је добио ново рухо и унутра и споља. Заслуге за све што је урађено, припадају Црквеном одбору.

опширније

Коментара: 0

Недалеко од центра града - депонија

О2 29.07.2018.

Депоније - ружна слика Србије. Једна таква је у алексиначком насељу Васе Николића, недалеко од центра града.

опширније

Коментара: 1

Студенти дали решење за уређење парка “Брђанка” у Алексинцу

Јужне Вести 25.07.2018.

На конкурсу за идејно решење партерног уређења парка “Брђанка”, који је расписала Општина Алексинац, победио је петочлани тим студената Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу. Њихови предлози биће искоришћени, кажу у Општини, а парк ће се сређивати у наредним годинама.

опширније

Коментара: 0

И Лексингтон бенд се придружује хуманитарној акцији

Душан Остојић 24.07.2018.

Захваљујући радницима алексиначке фабрике Грамер у акцији за помоћ малој Теодори укључио се и Лексингтон бенд. Троје радника Грамера су послали писмо људима из Лекингтон бенда, све им детаљно објаснили и на дан концерта Лексингтон бенда у Алексинцу акцији ће моћи да се прикључе и сви грађани. Целу акцију је подржала и Канцеларија за младе општине Алексинац. Иницијатори акције су желели да остану анонимни.

опширније

Коментара: 0

Двадесет пет година цркве Светог Архангела Гаврила

Божа Марковић 23.07.2018.

Обележавање двадесет петогодишњице од изградње житковачке цркве Светог Архангела Гаврила, која је седиште Црквене општине Житковац, започето је на дан Светог Прокопија, изложбом слика, резбарених икона и ручних радова стваралаца из Житковца, окупљених око Удружења "Завичај" Житковац, које је почело да радом ове године.

опширније

Коментара: 0

Овогодишњи вашар-панађур „Видовдан“, први у региону, одржан у Тешици

Текст и фото: Томислав Брзаковић 02.07.2018.

Уместо три дана вашар до подне. Нема кафане под вејницима. Нема трубача, свирача и певача. Пијаца без крупне и ситне стоке. Зелена пијаца и бувљак полупразни. У Тешици једној од највећих насеља у алексиначком Поморављу, сваке године одржава се по три вашара-панађура. Први и некада највећи не у околини, већ и Региону, па можда и шире је „Видовдан“, 28. јуна. Други је “Света Петка-Трнова“, 8.августа и трећи „Краљичин дан“ 8. септембра.

опширније

Коментара: 0

Први међународни симпозијум о последицама бомбардовања

24.06.2018.

Од понедељка, 18.6.2018. до уторка, 19.6.2018. у организацији Адвокатске коморе Ниш, Адвокатске канцерарије др Срђана Алексића и НВО осиромашени уранијум, у згради Универзитета у Нишу, одржан је први међународни симпозијум под називом "Последице бомбардовања СР Југославије осиромашеним уранијумом 1999."

опширније

Коментара: 0

Мештани Моравичке улице сами решили проблем

Душан Остојић 22.06.2018.

Уместо да се жале на време, надлежне и да исправљају криву Дрину, мештани Моравичке улице су узели срп и косу у руке и кренули у акцију. И то праву радну акцију.

опширније

Коментара: 1

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Укупно: 757  Приказано: 71 - 80