Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 960  Displaying: 71 - 80

2 милиона динара за окићену улицу у Алексинцу - украси у тендеру пресликани из каталога

Јужне вести 31.12.2019.

Светлеће звезде, пакетиће и лампице, као и јелку и снешка који сијају у реновираној пешачкој улици, Алексинчани су платили 2,1 милион динара фирми Електродекор из Новог Сада која је једина дала понуду за новогодишње украшавање. Осим цене коју многи грађани сматрају превисоком за сиромашни Алексинац, спорно је и то што су украси тражени тендером пресликани из каталога "победничке" фирме.

Опширније

Коментара: 5

Успешно је завршена акција Дар за дечији осмех

30.12.2019.

Успешно је завршена четврта по реду акција Омладинског клуба Алексинац. За разлику од претходних година када је акција реализована у просторијама ОТИСА Алексинац, ове године, због радова у главној улици, прикупљање се вршило у холу Дома културе.

Опширније

Коментара: 0

Промоција књиге "Житковац и железничари" у издању УСУК "Завичај"

Текст и фото: Божа Марковић 30.12.2019.

Није прошло ни две године од оснивања Удружења стваралаца у култури, УСУК "Завичај", Житковац, а већ 27. децембра 2019. године ово Удружење се представило издавањем књиге "Житковац и железничари", Момира Недељковића и Драгослава Ристића. Рецензент књиге је књижевник Драгиша Марковић, а књига је штампана у 300 примерака. Програм је водио Зоран Живковић, а у програму је учествовала флаутисткиња Катарина Николић. Део промоције чинила је изложба фотографија и железничких…

Опширније

Коментара: 0

У току је изградња Нивеа дечијег игралишта у Алексинцу

26.12.2019.

Захваљујући грађанима општине Алексинац који су гласали за свој град у кампањи „Где нам расту деца", Алексинац добија дечије игралиште.

Опширније

Коментара: 0

Трагајући за биолошким родитељима посумњао да је једна од „несталих беба“

РТС 25.12.2019.

Афера „Нестале бебе“ већ читаву деценију потреса Србију. Родитељи не одустају од своје борбе, трагања за истином о деци која су званично мртворођена или преминула убрзо након рођења. Њима се све чешће придружују и деца која су усвојена и трагају за својим биолошким родитељима сумњајући да су део те приче.

Опширније

Коментара: 0

Новогодишња симфонија у Алексинцу за помоћ болесном трогодишњаку

Јужне вести 25.12.2019.

Хор и оркестар Факултета уметности из Ниша, као и дечији и омладински хор Центра за културу у Алексинцу одржаће новогодишњи хуманитарни концерт у четвртак, 26. децембра у великој сали алексиначког Дома културе. Посетиоци неће куповати карте, већ остављати новац који ће бити усмерен за помоћ у лечењу 3-годишњег Романа Шаренца.

Опширније

Коментара: 0

Сару (14) су вршњаци чудно гледали док нису видели шта може да направи

Вечерње новости 22.12.2019.

Девојчица из околине Алексинца са необичним хобијем на етно-сајму добила трећу награду.

Опширније

Коментара: 0

Стока још увек није одузета, а дуг ће бити плаћен

Блиц 18.12.2019.

Десетодневна драма са извршитељима који су запленили животиње на поседу Филиповића надомак Алексинца ускоро би могла да добије епилог. Најављено одузимање стоке још се није догодило, а према тврдњама власника имања, известан договор у виду плаћања дуга постигнут је са извршитељем.

Опширније

Коментара: 9

Филиповић: Претили ми сину, поднећу кривичну пријаву против извршитеља

Н1 15.12.2019.

Ранко Филиповић из околине Алексинца најавио је за Н1 да ће покренути кривичну пријаву против извршитеља из Ниша Миљана Трајковића, зато што је један од његових представника претио бибер спрејем његовом малолетном сину и одузимањем мобилног телефона. Против Трајковића су, како сазнајемо, и нека удружења за заштиту животиња најавила кривичне пријаве јер су, после пописивања имовине Филиповића, животиње гладовале четири дана, а две су угинуле.

Опширније

Коментара: 0

На имању Ранка Филиповића код Алексинца липсава стока коју су пописали извршитељи

Вечерње новости 12.12.2019.

Ранко Филиповић објавио је на друштвеним мрежама драматичне фотографије своје стоке која умире од глади јер су му је пописали извршитељи због дуга и наводно њему забранили да им прилази и да их храни.

Опширније

Коментара: 4

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 960  Displaying: 71 - 80Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима