Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Укупно: 757  Приказано: 51 - 60

Слобода изражавања националне припадности: Алексиначки Рус

Јужна Србија Инфо 07.11.2018.

Божа Марковић из Житковца, један од кандидата за члана новог Националног савета руске националне мањине, каже да се раније није изјашњавао као Рус.

опширније

Коментара: 2

У Нишу и Алексинцу данас протести због невраћања смањених пензија

30.10.2018.

Због тога што су им смањивали пензије 2014. године, а у међувремену им нису вратили оно што им је, како кажу, одузето, али и због тога што Уставни суд ћути о захтеву да се оцени уставност смањења пензија, неколико удружења пензионера са синдикатима организују протест данас у 16 сати у парку преко пута Основног суда у Нишу и испред Суда у Алексинцу.

опширније

Коментара: 0

Некада рудник, сада депонија

29.10.2018.

Алексиначки рудник, некада велико рударско насеље, сада, кажу мештани депонија, ништа више.

опширније

Коментара: 1

Лазар Пешић из Житковца победио на међународном такмичењу

16.10.2018.

Победа Лазара Пешића, ученика Основне школе из Житковца, на такмичењу у Штипу. За успехе заслужан ментор и наставник информатике Милан Динић

опширније

Коментара: 0

Најављена оштрија контрола и високе казне због паљења на отвореном

13.10.2018.

Због актуелних радова у пољу и повећаног ризика од избијања пожара, Управа за ванредне ситуације у Нишу најављује да ће вршити интезивније контроле, а да ће они који се не придржавају закона бити санкционисани. У саопштењу се подсећа да Закон о заштити од пожара забрањује спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа на отвореном простору. Такође, забрањено је ложење отворене ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме, изузев на одређеним, видно обележеним местима.

опширније

Коментара: 1

Отворено писмо незадовољних радника Дома здравља у Алексинцу

12.10.2018.

Нашој редакцији стигло је отворено писмо незадовљних радника Дома здравља у Алексинцу. Комплетно писмо можете прочитати у линковима испод.

опширније

Коментара: 25

Освештен нови иконостас у цркви Пресвете Богородице у Тешици

Томислав Брзаковић 26.09.2018.

Нишки владика Арсеније, освештано нови иконостас у храму Пресвете Богородице. Са алексиначким свештенством, одржао свечану литургију, уз пратњу црквеног хора храма „Свети Никола“ из Алексинца. Највишим црквеним признањем, Напрсним крстом, одликовао проту Јована и јереја Горана Поповића из Алексинца. Дародавцима за помоћ у обнови храма, уручене архијерјске грамате.

опширније

Коментара: 0

Представници тутинског Дома посетили Дом Кулина

САНА – Енвер Ђондић 26.09.2018.

У циљу јачања сарадње и размјене искустава делегација Дома за лица ментално ометена у развоју из Тутина је посетила Дом за смјештај одраслих лица у Кулини

опширније

Коментара: 0

Алексиначки ученици боравили у међународном центру „Океан“ у Владивостоку

25.09.2018.

Ђаци из неколико основних школа у околини Алексинца, из Суботинца, Трњања , Лоћике и Житковца, а који изучавају руски језик, боравили су током лета са наставницама Маријом Златковић и Иваном Илић у једном од највећих руских центара за децу “Океан” у Владивостоку.

опширније

Коментара: 0

Због Милошевића јој не дају у Канаду да види унука: Слободана сам видела само на ТВ

Курир 25.09.2018.

Љиљана Новаковић не може да посети унука у Канади, зато што је радила у време владавине Милошевића, иако никада није имала било какав контакт са њим.

опширније

Коментара: 0

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Укупно: 757  Приказано: 51 - 60