Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Total: 1052  Displaying: 61 - 70

Поштовати обичаје, али и мере против ширења короне

Јужне вести 06.10.2020.

Чешће прање руку док се спрема храна и славље у више "тура" између којих просторија треба да се дезинфикује, као и да гости буду на дистанци - препоруке су епидемиолога и члана Кризног штаба Бранислава Тиодоровића пред сезону крсних слава. Он напомиње да славе могу да прослављају уз поштовање обичаја, али и свих мера које би спречиле ширење заразе и које се спроводе и иначе.

Опширније

Коментара: 0

Трагом јунаштва и погибије пуковника Рајевског

Божа Марковић 06.10.2020.

Европски дефендолошки центар Бања Лука, Друштво "Пуковник Рајевски" Житковац, Удружење за културу "Светионик" Крагујевац и Удружење пензионера "Цар Лазар" Крушевац, недавно су организовали студијско- рекреационо путовање под називом "Трагом јунаштва и погибије пуковника Рајевског" на релацији Крушевац - Ђунис - Горњи Адровац - Житковац - Крушевац.

Опширније

Коментара: 1

20000 маски за ђаке основних школа у Алексинцу

04.10.2020.

Компаније ДИС која је пре неколико дана отворила маркет у Алексинцу је донирала 20000 заштитиних маски ђацима основних школа.

Опширније

Коментара: 0

Више од 80 посто домаћинстава има прикључак за интернет, али га не користи баш сви

Југмедиа 30.09.2020.

Више од 80 одсто домаћинстава, тачније 81 одсто, у Србији има интернет прикључак, што је у благом порасту у односу на прошлу годину, док га је 4,1 милион грађана користило у последња три месеца. Ово показују најновији подаци Републичког завода за статистику о употреби информационих технологија.

Опширније

Коментара: 0

Несвакидашњи мурал краси зид омиљеног свратишта обожаваоца рок музике

Саша Гидра Марковић 27.09.2020.

Ових дана посетиоци култног алексиначког кафића New Pressing, били су одушевљени несвакидашњим муралом који од скора краси зид овог омиљеног свратишта обожаваоца рок музике.

Опширније

Коментара: 0

Расписан тендер за реконструкцију приватних кућа за азиланте

22.09.2020.

Како преноси портал Екапија немачка организација „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ у Србији намерава да додели 4 уговора о радовима за реконструкцију 31 приватне куће које ће бити додељене азилантима. Један од градова у пројекту је и Алексинац. Пројекат финансира Министарство за економску сарадњу и развој СР Немачке, преко Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ.

Опширније

Коментара: 6

Гомила толстолобика око језера Бован, нико не зна шта се десило

Курир 19.09.2020.

Лешеви најкрупнијих примерака толстолобика испливалих на обалама Бованског језера, а који теже и до 40 килограма, представили су праву необјашњиву појаву викендашима и посетиоцима који су јуче и прекјуче били у овом бисеру природе између Алексинца и Сокобање.

Опширније

Коментара: 0

Родитељи села Сухотно траже организован превоз за децу до обданишта

Јужне вести 18.09.2020.

Да за децу из алексиначког села Сухотно нема превоза до обданишта које је удаљено 6 километара и налази се у месту Житковац, тврди један од родитеља. Родитељи захтевају од надлежних, како каже, да као и околна села и њихова деца добију организован комби.

Опширније

Коментара: 0

Путеви Србије: Радови на више путних праваца

Алексинац.нет 12.09.2020.

На ауто-путу Е-75, на деоници петља Алексинац - петља Трупале, у току су, до 10. октобра, радови на наплатној станици Ниш.

Опширније

Коментара: 0

Ђаци који живе у ученичким домовима принуђени да путују

10.09.2020.

Тек што су се уселили у ученичке домове, око 12.300 ђака који школе похађају на стотине километара од своје куће задесио је хладан туш. Првог септембра је све било у реду, а већ трећег септембра је донета одлука да капацитети ученичких домова треба да се преполове.

Опширније

Коментара: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Total: 1052  Displaying: 61 - 70

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима