Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 911  Displaying: 71 - 80

Aleksinčani u neverici zbog ovog "jedinstvenog bisera arhitekture"

20.08.2019.

Vrata na zgradi bez terase i stepenica jedinstven su primer aleksinačke arhitekture koju prolaznici gledaju u neverici budući da bi onaj koji bi kroz njih kročio otišao pravo u smrt.

Opširnije

Komentara: 2

Zasad rešen problem snabdevanja vodom niških i aleksinačkog sela

15.08.2019.

Sela Paligrace, Velepolje, Gornja Trnava i aleksinačko selo Vrelo od podneva imaju vodu, rečeno je iz Vodovoda. Međutim, iako je popravljen kvar zbog koga nisu imali vodu skoro nedelju dana, to je samo privremeno rešenje problema sa snabdevanjem, dok se ne završi rekonstrukcija sistema Vrelo.

Opširnije

Komentara: 1

Zahvaljujući dobrim ljudima Sofija nastavlja svoju borbu

Izvor: vesti-online.com 07.08.2019.

Krhki organizam Sofije Nakić (16) iz Žitkovca kod Aleksinca, obolele od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu, opet je posustao i uputio alarm na pozornost, ali i signal za novu brigu. Rešenje će, po svemu sudeći, morati da se potraži u Turskoj, a to je za njenu porodicu u ovom času nepremostiva prepreka.

Opširnije

Komentara: 1

Život jedinog srpskog Amiša Kristofera Petrovića

Biljana Ljubisavljević, Beta 31.07.2019.

Mali Drenovac, živopisno seoce sa pedesetak kuća na obroncima Malog Jastrepca, na pola puta između Niša i Aleksinca, novi je dom jedinog srpskog Amiša Kristofera Petrovića (38), njegove supruge Jovane (27) i tromesečnog sina Teofila.

Opširnije

Komentara: 0

Porodica Jeftić iz Prćilovice živi u teškom siromaštvu

Aleksinac.net 30.07.2019.

Četvoro dece, sa svojim roditeljima žive u teškom siromaštvu, a dok pričaju o tome ipak ne gube nadu za boljim sutra, i veruju da će uspeti bar malo lepše da žive. Aleksandra i Bogdan Jeftić žive u Prćilovici u stravičnim uslovima, neshvatljivim za dvaseset prvi vek.

Opširnije

Komentara: 4

Za proslavu slave Svetog Arhangle Gavrila pripremljen bogat dvodnevni kulturno-umetnički program

Dragan Vesić 23.07.2019.

Dvadesetšestog jula, u petak, crkva u Žitkovcu proslaviće svoju slavu Svetog Arhangela Gavrila čije ime nosi.

Opširnije

Komentara: 0

Deca i mladi bez roditeljskog staranja letuju uz podršku kompanije Frikom

22.07.2019.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji koju je kompanija Frikom sprovela u okviru Sladoledana, sedmoro štićenika bez roditeljskog staranja i sa posebnim potrebama iz Ustanove za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu, će u avgustu letovati u Grčkoj.

Opširnije

Komentara: 0

I dalje bez prevoza do Rsovca

Aleksinac.net 19.07.2019.

Meštani sela Beli Breg, Donji i Gornji Krupac, Rsovac, Vrelo i Prekonozi su već mesec dana odsečeni od ostatka opštine od kada je Niš-ekspres svojevoljno odlučio da ih ostavi bez linijskog prevoza.

Opširnije

Komentara: 1

Sofija nastavila borbu za zdravlje, ali joj je podrška i dalje potrebna

17.07.2019.

U protekle tri nedelje od kada smo poslednji put pisali o hrabroj Sofiji Nakić (16) iz Žitkovca kod Aleksinca, oboleloj od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu, nije se mnogo promenilo. Istina, zahvaljujući dobrim ljudima iz dijaspore i sugrađana, ova ljupka devojčica hrabro je nastavila borbu za zdravlje, ali joj je podrška i dalje potrebna.

Opširnije

Komentara: 0

Školama i bolnicama sa juga novac od oportuniteta doneće novu opremu

16.07.2019.

Opšta bolnica u Aleksincu napraviće jedinicu za sterilizaciju koja sprečava bolničke infekcije, vrednu 4.500.000 dinara, zahvaljujući novcu koji će dobiti od Ministarstva pravde putem konkursa.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 911  Displaying: 71 - 80