Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo
<<<4567891011>>>Ukupno: 1271  Displaying: 61 - 70

Poštujem sve običaje, a da nije bilo vaših lekara moje dete ne bi preživelo!

Blic 25.04.2022.

Majlinda Vatnikaj iz Tirane pre osam godina udala se za Srbina, prekrstila se u našoj crkvi, udala za njega, a danas sa zadovoljstvom neguje našu kulturu.

Opširnije

Komentara: 0

Deca u crkvi Žitkovca započela proslavu Vaskrsa

Boža Marković 24.04.2022.

Žitkovačka crkva Svetog Arhangela Gavrila naredne godine obeležiće trideset godina postojanja. Izgradnju ove crkve meštani nisu izgradili sredinom četvrte dekade prošlog veka, jer su ih u tome rat i prilike sprečile. Crkva je u svom radu doprinosila i podsticala duhovni život vernika i dece.

Opširnije

Komentara: 0

Rudnik Soko Čitluk, dve nedelje nakon tragedije

🖋 Dragana Nikoletić 📸 tanjug/Zoran Petrović 17.04.2022.

Iako revoltirani što se posle samo nekoliko dana sve „zataškalo“, a neko bi morao da odgovara i za osmoro mačića, a ne za osam izgubljenih ljudskih života, malo ko očekuje štrajk nezadovoljnih rudara. Od nečega, kažu, mora da se živi

Opširnije

Komentara: 0

Aleksincu potreban projektant za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice

Ekapija 17.04.2022.

Opština Aleksinac raspisala je tender za izradu projekta sanacije Opšte bolnice.

Opširnije

Komentara: 0

Počelo uređenje dvorišta zgrada iza katastra

Opština Aleksinac 16.04.2022.

Zajedničko dvorište za zgrade u ulicama Dušana Trivunca i Knjaza Miloša. iza katastra, je posle više godina konačno došlo na red za uređenje.

Opširnije

Komentara: 4

Pijačni prodavci: Kase bi značile moj kraj, ne bih imao da hranim unuke

N1 13.04.2022.

Pijačni prodavci okupili su se ispred tržnog centra Ušće odakle kreću u protest beogradskim ulicama zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijacama. Oni planiraju da dođu do Slavije i zaustave saobraćaj. Jedan od okupljenih radnika iz Aleksinca za N1 kaže da se sa ovim problemom radnici bore dugi niz godina. "Niko nam nije uveo kase, Siniša Mali hoće", rekao je.

Opširnije

Komentara: 0

Preživeli rudar za N1: Naređeno da siđemo u jamu, imao sam sreću i pomoć kolega

Milan Stojanović / N1 07.04.2022.

Prve preliminarne rezultate istrage nesreće u rudniku Soko, Ministarstvo rudarstva i energetike obećalo je za kraj ove nedelje, a pre toga stižu i prva svedočenja o tome šta je prethodilo incidentu 1. aprila kod Sokobanje i gušenju osmorice rudara zbog izbijanja veće koncentracije metana. U bolnici je posle nesreće bilo 20 povređenih, a jednog od preživelih rudara obišla je ekipa N1. Saša Dimitrijević je rudar iz sela Jasenje, u blizini Aleksinca, i javno se zahvalio kolegama koji su mu pomogli.

Opširnije

Komentara: 0

Romi na jugu Srbije dobijaju podršku za ozakonjenje kuća

Večernje novosti 07.04.2022.

PROCENjUJE se da više od 200.000 Roma u Srbiji živi u neformalnim naseljima, a niko ne može ni da pretpostavi koliki je njihov tačan broj na jugu Srbije.

Opširnije

Komentara: 0

Ko je otkrio zemne ostatke Cara Dušana?

Marko S. Radulović 07.04.2022.

Profesor Grujić je čovek koji je otkrio zemne ostatke Cara Dušana. U hrisovulji koju je posedovao stajalo je da je Car u klisuri Bistrice pronašao staru crkvu Svetih Arhanđela i na njenim temeljima podigao Crkvu Vojvodama nebeskih sila i čudotvoraca. Na osnovu toga krenuo je u otkrivanje i iskopavanje ostataka ove svetinje kod Prizrena, opisane u hrisovulji, današnji manastir Svetih Arhangela. U otkrivenim ruševinama Grujić je 1927. godine pronašao i grob sa ispreturanim kostima, za koje se…

Opširnije

Komentara: 0

Sačuvati sećanje na stradale u NATO agresiji iz 1999. godine

Boža Marković 06.04.2022.

I ove godine kao i raniji godina obeležena je tužna godišnjica bombardovanja Aleksinca u kojoj je stradalo 11 Aleksinčana, od ukupno 25 stradalih sa ovih prostora u NATO agresiji. Pomen uz učešće sveštenstva, polaganje venaca, kulturni program i obraćanje zamenice predsednika Marijane Radivojević, koja je u završnici obraćanja okupljenima pročitala imena svih 24 stradalih Aleksinčana, zabeležili su lokalni mediji i RTS Beograd. Dostojanstveno i ceremonijalno kako dolikuje stradalim i žrtvama…

Opširnije

Komentara: 0

<<<4567891011>>>Ukupno: 1271  Displaying: 61 - 70

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima