Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1186  Displaying: 21 - 30

Једина Ромкиња са УЕФА тренерском лиценцом помаже деци у Алексинцу и на терену и у школи

Јужне вести 20.11.2021.

Од девојчице која је са дечацима играла фудбал испред зграде, преко омладинске репрезентације Србије, па све до једине Ромкиње са УЕФА Ц тренерском лиценцом Наташа Петровић успела је да разбије предрасуде. Поред тога, као предагошка асистенткиња у ОШ “Вук Караџић” у Житковцу помаже деци из ромске заједнице у образовању, за шта је добила и посебну Светосавску награду.

Опширније

Коментара: 0

У плану реконструкција Дома за смештај одраслих лица "Кулина"

Јужне вести 16.11.2021.

Павиљони у Дому за смештај одраслих лица “Кулина” требало би да добију нову фасаду, кров, столарију и инсталације, пошто је јавну набавку за извођача радова расписала Канцеларија за управљање јавним улагањима. Вредност реконструкције процењена је на нешто више од 870 милиона динара, наводи се у тендерској документацији.

Опширније

Коментара: 0

ИТ подршка из села Врмџа

WDR / Јелена Ђукић Пејић 14.11.2021.

Док многа села у Србији одумиру, једно малено у близини Сокобање код Алексинца у потпуности се разликује од осталих, јер стално дочекује нове мештане. У селу Врмџа је у последњих неколико година купљено више од 40 кућа и имања. Баве се најразличитијим пословима, а добар интернет је једна од основних ствари која је привукла нове Врмџане.

Опширније

Коментара: 0

Грађани Алексинца моћи ће да конкуришу за субвенције за уградњу соларних панела

Јужне вести 06.11.2021.

Прилику да на својим кућама уграде соларне панеле како би смањили потрошњу електричне енергије и смањили рачуне за своја домаћинства имаће грађани 37 градова и општина у Србији, а међу њима и становници Алексинца и Сокобање. Држава и локалне самоуправе ту меру финансирају са укупно 195 милиона динара, од тога Министарство рударства и енергетике улаже 97,6 милиона.

Опширније

Коментара: 0

Озелењавање општине Алексинац

Општина Алексинац 02.11.2021.

Данас је у кабинету председника општине потписан Уговор о поверавању послова на унапређењу општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу за 2021. годину. Уговор је потписан између Општинске управе општине Алексинац и ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Дигитална експедиција и у Алексинцу

Општина Алексинац 30.10.2021.

Караван #Дигиталнаекспедиција данас је посетио и наш град, грађани су имали прилику да науче како да у електронској комуникацији с државном управом остваре своја права или испуне обавезу, такође и да се упознају са електронском трговином.

Опширније

Коментара: 0

Затварају се улице због вашара

26.10.2021.

Због одржавања вашара "Света Петка" биће затворен саобраћај у улици иза градског стадиона, у делу улице 7.Јули до Спортске улице. Обустава саобраћаја креће данас, у уторак, од 16 часова до следећег дана, у среду, до поноћи.

Опширније

Коментара: 1

Нас је све више и не одустајемо, а који је ваш изговор?

Марија Илић 23.10.2021.

Ни киша није омела данашње окупљање на углу улица Војске Југославије и Вука Караџића, због стања у коме се ове две улице месецима налазе.

Опширније

Коментара: 0

Радови на уређењу прве плаже Бованског језера су при крају

Јужне вести 22.10.2021.

У току је партерно уређење прве плаже Бованског језера у дужини од 315 метара, за чије сређивање је издвојено више од 2 милиона динара. Како каже председник Општине Алексинац Далибор Радичевић, радови којима је предвиђено зидање тераса за формирање пошљунчених делова плаже су при крају, па ће плажа наредне године бити спремна за све купаче и посетиоце језера.

Опширније

Коментара: 0

Грађани од данас могу да пријаве лекаре који им не препоручују вакцинацију

Југмедиа 14.10.2021.

Када неки лекар каже пацијенту да не треба да се вакцинише, Лекарска комора Србије ће покренути процес и пријаву за угрожавање здравља и живота људи, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар. Он је додао да ће у том случају лекар ићи на Суд части при Лекарској комори Србије и да то значи да ће онда вероватно изгубити лиценцу.

Опширније

Коментара: 3

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1186  Displaying: 21 - 30

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима