Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1260  Displaying: 11 - 20

Настављени су михољски сусрети села

Никола Митић 31.08.2022.

Претходне вечери настављени су михољски сусрети села и то у селу Глоговица где је част да се представи и покаже своје умеће  имало културно уметничко друштво БУКОВИК из Мозгова и чланице удружења Супер Жене из Тешице.

Опширније

Коментара: 0

Реаговање директора Нишвила на изјаве градоначелнице Ниша и шефа Градске буџетске инспекције

Нишвил тим 24.08.2022.

Најавна прес конференција Филмских Сусрета у Нишу углавном је протекла у глумачком монологу шефа буџетске инспекције града Ниша уз свесрдну асистенцију градоначелнице града Ниша. Обоје су говорили о непостојећем папиру да се против директора Нишвила у Посебном одељењу Тужилаштва за борбу против корупције води предистражни поступак.

Опширније

Коментара: 0

Варвари против цивилизације

Миодраг Тасић 12.08.2022.

Оружани сукоб на простору Украјине, који Руси називају специјалном операцијом, а сама Украјина га тумачи агресијом, ратом, па све до навода демократских западних земаља који овај сукоб понекад означавају и геноцидом над украјинским народом а руског председника Путина изједначавају с Хитлером, заиста ствара велике недоумице код неупућеног посматрача. Какви су у огромној већини ма где живели.

Опширније

Коментара: 0

Михајловић о одлуци тужилаштва: Не одлучујемо ми о томе да ли је неко извршио кривично дело

27.07.2022.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас, реагујући на одлуку тужилаштва у Алексинцу да нема основа за покретање кривичног поступка против било код лица за несрећу у руднику "Соко", да "не може да ради посао других институција", као и да је тај рудник и даље затворен по налогу министарства.

Опширније

Коментара: 0

Прослава црквене славе „Св.Покопија“ у Дашници

Л. Јовановић 25.07.2022.

У организацији Црквеног одбора Црквене општине Грејачке уз служење свечане црквене литургије у славу „Светог Прокопија“ од стране свештеника Новице Илића јереја, верници и житељи Дашнице прославили су црквену славу свог насеља, које само лети за време школског распуста живи пуним животом када се малдост из школа и са факултета врати у родно село.

Опширније

Коментара: 0

Уређена железничка станица у Житковцу

Л. Јовановић 25.07.2022.

Акција на уређењу железничке станице у Житковцу и парка преко пута Основне школе „Вук Караџић“ у Житковцу организована је у недељу 24.јула 2022.године од 7 часова ујутру и трајала је до 11,30 часова акцијама у Нозрини и Лужану.

Опширније

Коментара: 0

Свечано обележен Дан бораца

Саша Гидра Марковић 04.07.2022.

Полагањем венца свечано је обележен 4 јул - Дан бораца који је у бившој држави био државни празник или празник оружаног устанка народа Југославије у другом светском рату

Опширније

Коментара: 0

Ново руководство КУД "Небојша Петровић - Џаја"

Саша Миленковић, Моравски Бујмир 28.06.2022.

Изабрано ново руководство културно уметничког друштва, сада већ бившег "Стојан Живковић Столе" из Трњана.

Опширније

Коментара: 0

Осликан мурал са ликом настрадалог рудара у насељу Алексиначки Рудник

23.06.2022.

На фасади Дома рудара у насељу Алексиначки рудници ових дана је завршен мурал рудару Бојану Стајићу (34) који је трагично настрадао у руднику "Соко", са још седморицом својих колега.

Опширније

Коментара: 0

Непрописно паркиран "паук" у Алексинцу вирални хит у Србији

23.06.2022.

Мештани Алексинца приметили су да је возило које служи као казна за непрописно паркиране аутомобиле управо непрописно паркирано

Опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1260  Displaying: 11 - 20

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима