Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац

Опште о Алексинцу<<<234567>>>Total: 65  Displaying: 41 - 50

Једна прича о јеврејско-српском пријатељству: Добротвори делиградске цркве

Владимир Вучковић 31.07.2010.

У септембру ове године, навршиће се тачно двеста година од чувене победе Карађорђевих устаника на Делиграду код Алексинца. Та 1806. година била је веома значајна за даљи ток Првог српског устанка јер је донела две велике победе српског оружја, и то на Мишару и Делиграду.

Опширније

Коментара: 0

Прва посета Патрика Бесона Алексинцу

Драгослав Ненадовић, из књиге *Путем милости* 17.02.2010.

Трагична историја Алексинца поновила се и 1999. године када је кршећи Повељу ОУН и без сагласности Савета безбедности извршена агресија НАТО на СРЈ, а правдољубивост Европе и људска солидарност реаговала поново са закашњењем, сем часних изузетака.

Опширније

Коментара: 7

Улици име Виктора Игоа

Д. СТОЈАНОВИЋ, novosti.rs 16.01.2010.

После 133 године откако су Србија и Алексинац крварили под турским зулумом, пробудили су се и Алексинчани са иницијативом да се на достојан начин захвале и одуже великом српском пријатељу, славном француском књижњевнику Виктору Игоу, давањем његовог имена једној улици. Вероватно, руководећи се оном старом - никад није касно.

Опширније

Коментара: 2

Годишњица рударске несреће у Алексинцу

РТС, Новости, Блиц 17.11.2009.

У Алексинцу је обележена двадесетогодишњица највеће рударске несреће у Србији у којој је погинуло 90 рудара.

Опширније

Коментара: 6

Тријумфална капија од пркоса

Д. Стојановић 12.10.2009.

Толико историје, тешко да се може наћи на једном тако малом простору, као што су Алексинац и околина.

Опширније

Коментара: 0

Годишњица боја на Делиграду

РТС 04.09.2009.

Одавањем почасти и полагањем венаца у Спомен цркви на Делиграду код Алексинца, биће обележена 203. годишњица боја на Делиграду, једне од најзначајнијих и највећих српских победа над Турцима у Првом српском устанку.

Опширније

Коментара: 1

Алексинац, сећање 5. април 1999 - 5 април 2009.

05.04.2009.

Пре тачно 10 година десило се нешто незамисливо. Злочиначка агресија на нашу земљу, под плаштом НАТО-а и њихове бриге за демократију, прекинула је снове житеља Алексинца, нажалост некима је прекинула и животе...

Опширније

Коментара: 5

Радници мртве јаме

Д. СТОЈАНОВИЋ, Вечерње новости 16.03.2009.

Иако скоро две деценије постоји само формално, алексиначки рудник као фирма и даље веома активно битише у саставу ЈП за подземну експлоатацију угља ”Ресавица”, а оно што је посебно занимљиво јесте да је овај колектив, и као такав, са 330 запослених, већ годинама најмногољуднији у алексиначкој општини.

Опширније

Коментара: 3

НОВА ВЕРЗИЈА САЈТА

Александар Гвозден 24.07.2008.

Поштовани посетиоци Постављена је нова верзија сајта: нови визуелни идентитет и нова верзија BGS-CMS -а 2.2.1. Надам се да ће вам нова верзија пружити доста удобности у раду. Како је нова верзија при крају очекују се и неки проблими везани за персонализовани део код чланова. Молимо вас да све потешкоће и евентуалне предлоге пријавите путем контакт форме . У нади да ћемо и убудуће успешно сарађивати, поздравља вас екипа сајта Алексинац НЕТ -a

Опширније

Коментара: 0

Sajt sindikata Aleksinac

Dobrica Randjelovic 17.06.2008.

Danas na dan veća počeo sa radom sajt sindikata.Dobro došli u opštinsko veće Aleksinac. Na sajtu se mogu naći najnovije vesti u radu opštinskog veća kao i informacije vezane za rad veća,predsedništva i odbora delatnosti.Takođe se mogu preuzeti svi zakoni kao iposebni kolektivni ugovori,sporazumi. Može se dobiti pravna i druga vrsta pomoći vezana za rad sindikata www.sindikataleksinac.com

Опширније

Коментара: 3

<<<234567>>>Total: 65  Displaying: 41 - 50

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима