Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Познат идентитет убица Ђокића

rss

06.10.2021. Блиц

Идентитет убица власника мењачнице из Алексинца Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25) познат је и буквално је питање дана када ће они бити ухапшени.

Познат идентитет убица Ђокића

Реч је о људима из Алексинца, али и из околних места који су Горана, Гордану и Лидију познавали, пише Објектив.

- Реч је о људима који су их познавали. Утврђено је да су сигурно била двојица убица. Осумњичених има, као и материјалних трагова. Све ће се знати у наредних пар дана и могу само да вам откријем да ће бити ту свега. Мотив убиства јесу паре, отприлике 100.000 евра, али се и даље испитује да ли је овај свирепи злочин почињен и због неке освете или чак и љубоморе - каже добро упућени саговорник овог листа.

Обдукцијом је породица Ђокић убијена из ватреног оружја, као и да је Горан имао једну рану на глави, док су Гордана и Лидија имале ране и на грудима и на глави. Утврђено је и да је тело Лидије Ђокић било спаљено до стања непрепознатљивости. Засад се сумња да су само убиство извршиле две особе и да су коришћења два пиштоља, те да су ране настале од пројектила калибра 9 милиметара и 7,65 милиметара.

Сумња се да је у Ђокиће пуцано из непосредне близине, а и даље није искључена могућност да је један од пиштоља коришћен приликом убиства онај који је Горан имао, а чија је празна кутија пронађена приликом претреса породичног стана.

‒ Није искључено да су му га убице отеле и да им је управо то оружје послужило за егзекуцију – наводи извор.

Пре спаљивања тела су била добро натопљена бензином, а преко тела су постављене даске. Добра околност је што извршиоци нису успели да остваре намеру и да ватра прогута све, па је могуће да су форензичари пронашли и трагове ДНК убица на даскама којима су тела покривена. Иако су чланови породица Ђокић и Аритоновић јуче очекивали да ће преузети посмртне остатке својих најмилијих и да ће моћи да финиширају припреме за сахрану, до тога није дошло.

Како се сазнаје, јуче су наложене додатне анализе тела која се налазе у Заводу за судску медицину у Нишу, па није дошло до преузимања тела.

Извор


# Алексинац полиција убиство мењачница породица Ђокић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима