Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Разбојничкој групи у ликвидацији Ђокића помогао неког ко познаје терен

rss

05.10.2021. Вечерње новости

Полиција располаже оперативном информацијом ко је особа која је, по свему судећи, типовала трочлану породицу Ђокић, чија су тела пронађена пре три дана у једној јами поред сметлишта у атару села Моравац, недалеко од Алексинца, сазнају "Новости".

Фото: Блиц / Бранко Јаначковић

Горан (57), његова супруга Гордана (56) и ћерка Лидија (26) брутално су убијени из ватреног оружја, са по најмање два метка у главу и груди, показала је обдукција. После злочина тела су спаљена, а потом наслагана једно на друго у рупи. Како сазнајемо, ватра је највише оштетила тело девојке. Према незваничним информацијама, монструозно убиство је починила највероватнија разбојничка група, која је имала помоћ неког из овог краја, који детаљно познаје терен.

- Човек са којим смо хтели да обавимо разговор је ван земље - наводи саговорник "Новости" близак истрази. - Он је регуларно прешао границу у такозвано критично време, односно у време нестанка и проналажења тела Ђокића. Његов излазак из Србије забележиле су и камере. Он је у новчаним проблемима, али немамо податак да ли је позајмљивао новац од Ђокића, односно да ли им је дуговао. Неки трагови указују да је он могао да организује овај злочин.

Према информацијама до којих смо дошли, током увиђаја у запаљеном "пасату", власништво Ђокића, полиција је пронашла чауру. У току је вештачење како би се утврдио калибар метка, односно из ког је тачно оружја испаљена. Иначе, 12 километара даље, где су пронађена тела, полиција је у понедељак "оградила" велико подручје, а форензичари су металдетекторима трагали за додатним доказима.

Сумња се да су Ђокићи убијени у аутомобилу, а не искључује се ни могућност да је оружје имало пригушивач, јер нема сведочења да су се чули пуцњи. Такође, како се сумња, убице су наводно покупиле чауре, али постоји могућност да су направиле пропуст, па би пронађена чаура могла да буде један од кључних доказа.

У Алексинцу се у понедељак могло незванично чути да је полиција приликом претреса стана Ђокића пронашла футролу за пиштољ, али у њој није било оружја.

- Утврђено је да Горан није имао дозволу за оружје, што не значи да га можда није поседовао. Могуће да је пиштољ набавио ради личне безбедности, јер је неретко био на мети лопова због мењачнице коју је држао. Пошто пиштољ није нађен у стану, могуће је да га је носио са собом у ноћи када је са супругом и ћерком отет и убијен - каже извор из истраге. - Сазнали смо и да је Горан увек имао велику количину новца у готовини код себе. Наводно, никада се није одвајао од те мале металне касе. Унутра је увек било по 50.000, а понекад и 100.000 евра у готовини. Та касица није пронађена.

Много је полицајаца и у самом Алексинцу, као и у Моравцу где су последњи пут виђени и оближњој Тешици где је пронађен запаљен ауто. Разговарају са мештанима, чешљају сваки педаљ овог краја, како би ушли у траг починиоцима. Више особа је приведено и на информативни разговор, а према нашим сазнањима, сви су прошли полиграф.

РУЖЕ ИСПРЕД МЕЊАЧНИЦЕ

АЛЕКСИНЧАНИ су врло резервисани, не желе да коментаришу злочин, али углавном су сви затечени и страхују. Испред мењачнице "Лики", која је у власништву Ђокића, у понедељак је неко оставио три руже. Две црвене и једну белу, на прагу улазних врата.

- Раније сам стално код њих мењао новац. Страшна трагедија, сви су потресени. Јутрос сам био код лекара, она ме гледа бојажљиво и пита: "Ко си ти, зашто си дошао". Човек дежура горе, боји се, тако да, ето, докле то иде - каже Горан Богдановић.

ЧЕСТО ДОЛАЗИО У БЕОГРАД

Горан Ђокић је често долазио и у Београд са великом количином пара. Полиција истражује и овај траг, покушавајући да пронађе његове контакте у главном граду, поготову оне који воде порекло из Алексинца.

Извор


# Моравац полиција убиство аутомобил мењачница породица Ђокић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима