Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poznat identitet ubica Đokića

rss

06.10.2021. Blic

Identitet ubica vlasnika menjačnice iz Aleksinca Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) poznat je i bukvalno je pitanje dana kada će oni biti uhapšeni.

Poznat identitet ubica Đokića

Reč je o ljudima iz Aleksinca, ali i iz okolnih mesta koji su Gorana, Gordanu i Lidiju poznavali, piše Objektiv.

- Reč je o ljudima koji su ih poznavali. Utvrđeno je da su sigurno bila dvojica ubica. Osumnjičenih ima, kao i materijalnih tragova. Sve će se znati u narednih par dana i mogu samo da vam otkrijem da će biti tu svega. Motiv ubistva jesu pare, otprilike 100.000 evra, ali se i dalje ispituje da li je ovaj svirepi zločin počinjen i zbog neke osvete ili čak i ljubomore - kaže dobro upućeni sagovornik ovog lista.

Obdukcijom je porodica Đokić ubijena iz vatrenog oružja, kao i da je Goran imao jednu ranu na glavi, dok su Gordana i Lidija imale rane i na grudima i na glavi. Utvrđeno je i da je telo Lidije Đokić bilo spaljeno do stanja neprepoznatljivosti. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dve osobe i da su korišćenja dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

Sumnja se da je u Đokiće pucano iz neposredne blizine, a i dalje nije isključena mogućnost da je jedan od pištolja korišćen prilikom ubistva onaj koji je Goran imao, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa porodičnog stana.

‒ Nije isključeno da su mu ga ubice otele i da im je upravo to oružje poslužilo za egzekuciju – navodi izvor.

Pre spaljivanja tela su bila dobro natopljena benzinom, a preko tela su postavljene daske. Dobra okolnost je što izvršioci nisu uspeli da ostvare nameru i da vatra proguta sve, pa je moguće da su forenzičari pronašli i tragove DNK ubica na daskama kojima su tela pokrivena. Iako su članovi porodica Đokić i Aritonović juče očekivali da će preuzeti posmrtne ostatke svojih najmilijih i da će moći da finiširaju pripreme za sahranu, do toga nije došlo.

Kako se saznaje, juče su naložene dodatne analize tela koja se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, pa nije došlo do preuzimanja tela.

Izvor


# Aleksinac policija ubistvo menjačnica porodica Đokić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima