Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Plivanje za bogojavljenski krst: Vuletić stigao prvi

rss

19.01.2017. Radio Aleksinac

Miloš Vuletić, radnik „Gramera“ iz Aleksinca pobednik je tradicionalnog plivanja za bogojavljenski krst koje je održano danas na Južnoj Moravi kod Katuna.

Foto: Radio Aleksinac

Na drugo mesto plasirao se njegov kolega iz preduzeća, Dragoljub Šikman, koji je do sada dva puta bio pobednik ovog nadmetanja, a treća pozicija pripala je Dejanu Kostadinoviću, rudaru iz Bobovišta.

Pobednik je nagrađen bogojavljenskim krstom i peharom, dok su drugoplasirani i trećeplasirani darovani peharima koje je obezbedio pokrovitelj – Skupština opštine Aleksinac. U ime pokrovitelja nagrade je uručio Dragoslav Nenadović, član Opštinskog veća.

U snežnom ambijentu i na temperaturi od -4 stepena startovalo je 16 takmičara iz Katuna, Tešice, Glogovice, Bobovišta, Aleksinca i Sokobanje.

Na inicijativu jereja Stefana Milanovića, peti put zaredom, takmičenje su organizovale Crkvena opština u Stancima i Separacija „Jakovljević i sin“.

Srđan Ilić


# opština Dragoslav Nenadović Dragoljub Šikman Katun Jakovljević i sin plivanje Bogojavljenje jerej Stefan Milanović Srđan Ilić Miloš Vuletić Dejan Kostadinović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima