Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U OŠ Vuk Karadžić u Žitkovcu obeležena školska slava Sveti Sava

rss

27.01.2016. Boža Marković

U osmogodišnjoj školi „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu, svečanom akademijom obeležena je školska slava „Sveti Sava“
Dan Svetog Save obeležen je i u Hramu „Svetog Arhangela Gavrila“, sedištu Crkvene opštine Žitkovac

Foto: Matija i Rastko Jevtić

U fiskulturnoj dvorani osmogodišnje škole „Vuk Karadžić „ Žitkovac učenici viših razreda svečanom akademijom obeležili su đačku slavu „Svetog Savu“.

Nakon, što je otvorena svečanost direktor škole Zoran Ivanović čestitao je učenicima, profesorima , radnicima, roditeljima i gostima „Svetog Savu“.

Program je započet državnom himnom „Bože pravde“, himnom „Sveti Sava“ , nakon čega je izveden recital o Svetom Savi.

Hor, recitatori i profesor muzike, nakon recitala izveli su kompoziciju „Zavet Svetom Savi“ za koju je tekst napisao Dragiša Marković, profesor i književnik, koji je učestvovao u pripremi svečane akademije sa profesorom muzike. Ovom kompozicijom posvećenom Svetom Savi završena je svečana akademija.

Svečanoj akademiji ispred Opštine Aleksinac prisustvovao je potpredsednik Skupštine opštine, Momčilo Atanasković. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni roditelji i meštani iz naselja čija deca idu u ovu školu. Niži razredi su u okviru svojih odeljenja obeležili školsku slavu, programom koji su pripremali za svoju odeljensku zajednicu.

Pre ove svečanosti u školi održana je još jedna svečanost posvećena „Svetom Savi“ koja je pripremljena u okviru parohijaške crkve „Svetog Ahagela Gavrila“ Žitkovac za vernike i građanstvo Žitkovca i okolnih mesta, kao sedišta Crkvene opštine. Ovu svečanost su organizovali sveštenici, koji su vodili ovu svečanost, kao i dečji hor i deca koja uče veronauku.

Nakon svečane akademije za učesnike svečane akademije, profesore, radnike i goste upriličen je koktel u zgradi škole u Žitkovcu.


# Dragiša Marković Žitkovac Boža Marković - Nesvrćanin Momčilo Antanasković Vuk Karadžić OŠ Zoran Ivanović škole Sveti Sava Matija Jevtić Rastko Jevtić Vuk Karadžić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima