Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Pretraga
cirilica | latinica

Teatar 91 predstavom "Zvezdana prašina" pred publikom u Atini

rss

15.03.2019.

U saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Grčkoj, Opštinom Lavrio iz Grčke, i osnivačem, Opštinom Aleksinac, Gradsko pozorište izvešće predstavu "Zvezdana prašina" u režiji Branislava Nedića, a po tekstu Dušana Kovačevića u nedelju 24.marta od 12 časova u Atini.

Teatar 91 predstavom "Zvezdana prašina" pred publikom u Atini

Prošlo je 20 godina NATO agresije nad Saveznom Republikom Jugoslavijom, tog 24.marta 1999 godine zemlje učesnice u bombardovanju nisu zaobišle ni mali gradić kraj Južne Morave, Aleksinac. Iz loših namera velesila, velikim brojem žrtava, urušene infrastrukture, spomenika kulture, manastira, crkava... Aleksinac, jedan od bombardovanih opština u najtežim danima dobija prvu humanitarnu pomoć iz takođe malog grada na jugu Grčke - Lavria. Od tog dana, postaje jedna neraskidiva veza malih rudarskih gradova. I nakon 20 godina to prijateljstvo traje. U znak zahvalnosti, lokalno Gradsko pozoriste Teatar 91 izvešće predstavu za sve ljubitelje pozorista, ljubitelje umetnosti srpskog porekla ali i ostalih prijatelja u Atini na dan početka bombardovanja. 

Motiv svima - prijateljstvo održati u najtežim, ali i u najradosnijim danima života, i preneti na mlađa pokoljenja.

Za "Teatar91" Aleksinac

Milena Rašić, direktor

Komentara: 5


# Teatar 91 predstava Grčka Lavrio
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+9) (-)

  Bata 17.03.2019.
  Dal je tačno da je glumca koji prisustvuje protestima "1 od 5 miliona" direktorka Teatra 91 Milena Rašić, izbacila iz svih predstava, pa i iz ove što s njom prave ekskurziju po Grčkoj? Tako se priča po gradu.
  Ako neko zna neka napiše.

 • (+9) (-)

  Joj bre... 18.03.2019.
  Pa svi znamo ko je rasicka :P Sta te to buni? :P

 • (+1) (-6)

  Non Toxic 18.03.2019.
  Jak mi glumac, on može samo da glumi muža tzv ženi koja nije njegova hahaha

 • (+7) (-)

  Gojko 18.03.2019.
  Ko je izbacen? Dajte ime i prezime glumca, da bude novi direktor.

 • (+2) (-8)

  Mića 18.03.2019.
  Direktorka Milena profesinalno vodi Teatar 91, Ima mnogo nagrada sa festivala amatera i u Grčkoj ce dostojno predstaviti opštinu Aleksinac


[ Dodaj komentar ]