Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zasad rešen problem snabdevanja vodom niških i aleksinačkog sela

rss

15.08.2019.

Sela Paligrace, Velepolje, Gornja Trnava i aleksinačko selo Vrelo od podneva imaju vodu, rečeno je iz Vodovoda. Međutim, iako je popravljen kvar zbog koga nisu imali vodu skoro nedelju dana, to je samo privremeno rešenje problema sa snabdevanjem, dok se ne završi rekonstrukcija sistema Vrelo.

Foto: arhiva

Godinama već traje agonija ljudi koji žive u ova četiri sela, naročito kada su visoke temprerature, pa je potrošnja velika.

Ovih dana cisterne sa pijaćom vodom kružile su selima, ali je život na skoro plus 40 stepeni, kažu stanovnici, bio težak bez vode sa česme. Gordana Vasović iz Vrela se požalila da juče ipak nije bilo cisterne a samim tim ni pijeće vode u selu, te je bila ogorčena, uprkos tome što priznaje da meštani često zloupotrebljavaju, ne plaćaju i "prosipaju" vodu, zbog čega bivaju nestašice.

Ipak, vode od podneva ima, tvrde nadležni.

Ekipe su noćas i jutros radile, otklonile kvar koji je izazvan nesavesnim korišćenjem. U sva četiri sela ima vode, voda je i dalje u režimu vode za tehničku upotrebu, kao što je bilo i do sada - rečeno je iz Naisusa.

Podsetimo, problem u ovim selima sa snabdevanjem postoji svakog leta već godinama unazad, a vodovodni sistem koji se sada rekonstruiše izgradila je niška Direkcija za izgradnju.

Izvor: Južne vesti

Komentara: 1


# Direkcija vodovod Vrelo Južne vesti
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Vrelo 15.08.2019.
    Bucina


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima