Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radovi na rezervoarima za vodu u Mozgovu

rss

19.10.2015. Opština Aleksinac

Nakon višedecenijskih problema sa vodosnabdevanjem, meštani Mozgova će, zahvaljujući izgradnji sekundarne vodovodne mreže koja je u toku, početkom sledeće godine konačno dobiti siguran i stabilan pristup pijaćoj vodi iz vodosistema Bovan.

Radovi na rezervoarima za vodu u Mozgovu

Tim povodom, radove na izgradnji vodovodne mreže u Mozgovu obišli su predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, direktor JP Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović i projektant Svetomir Ranđelović, građevinski inženjer hidrogradnje u JKP Vodovod i kanalizacija Aleksinac.

Dragan Radojević, predsednik Mesne zajednice Mozgovo, tom prilikom je rekao da izgradnja sekundarne vodovodne mreže za Mozgovčane „znači spas“, kojim se rešava jedno od najvažnijih životnih pitanja za tamošnje stanovništvo. On je dodao da je zadovoljan saradnjom sa lokalnom samoupravom, kao i da od iste u narednom periodu očekuje angažovanje na poboljšanju putne infrastrukture u ovom naselju, koja je, kako je naglasio, u veoma lošem stanju.

Direktor JP Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović kaže da se, do sada, 272 građana prijavilo za priključenje na novi vodovod, kao i da uplate rata za priključak teku redovno. Cena priključka na vodovodnu mrežu u Mozgovu iznosi 86.000 dinara po domaćinstvu, uz mogućnost plaćanja u 24 mesečne rate. Nakon završetka radova na vodovodnoj mreži, svi građani koji su izmirili svoje finansijske obaveze, tj. isplatili celokupnu cenu priključka, biće automatski priključeni na mrežu.

Radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Mozgovu obuhvataju izgradnju dva rezervoara zapremine po 100 m3, crpne stanice koja će vodu potiskivati do rezervoara, prokopavanje i postavljanje potisne i povratne cevi, kao i same vodovodne mreže u dužini od čak 17,5 km.

Ukupna vrednost radova iznosi 35 miliona dinara, obezbeđenih iz budžeta Opštine, preko JP Direkcija za urbanizam i izgradnju, koja realizuje ovu investiciju. Izvođač radova je preduzeće MPP Jedinstvo Sevojno, dok je rok za završetak radova projektovan za 21. januar sledeće godine, ali će on svakako zavisiti od vremenskih prilika u narednom periodu.

Zanimljivo, za potrebe radova u Mozgovu izvođač je dopremio i jednu od mašina koja se u Srbiji retko viđa - „Trenčer“ težine 45 tona, rovokopač velike učinkovitosti, koji je na povoljnom terenu u stanju da iskopa čak i do 5 km cevovoda dnevno.

Komentara: 0


# predsednik opštine Dragoslav Živadinović voda Direkcija Mozgovo Nenad Stanković vodovod Svetomir Ranđelović Dragan Radojević
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima