Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Lazar Pešić iz Žitkovca pobedio na međunarodnom takmičenju

rss

16.10.2018.

Pobeda Lazara Pešića, učenika Osnovne škole iz Žitkovca, na takmičenju u Štipu. Za uspehe zaslužan mentor i nastavnik informatike Milan Dinić

Foto D. Dinić

Na međunarodnom festivalu kreativnih edukativnih filmova (KREF), Lazar Pešić je kao učenik Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Žitkovca, kod Aleksinca, osvojio prvu nagradu u kategoriji Minecraft-Scratch. Finalni deo ovog prestižnog festivala ove godine je održan u Štipu, u Makedoniji, na Univerzitetu "Goce Delčev". Lazar je oduševio svojom igricom putem koje se, navodi, upoznaju zgrade u Aleksincu koje su spomenici kulture.

Učenici ove škole su i ranijih godina bili učesnici istog takmičenja, a od prošle godine osvajaju prve nagrade. Za uspehe mladih informatičara zaslužan je njihov mentor i nastavnik informatike Milan Dinić.

- Ovo je takmičenje za mene imalo poseban značaj, jer sam na početku prošle školske godine, kada smo se prijavljivali za ovo prestižno međunarodno takmičenje, bio nastavnik informatike, a na finalnom delu ovog festivala sam predstavljao našu školu i kao njen direktor. Iako je Lazar sada učenik Aleksinačke gimnazije, nastavićemo saradnju kroz pripremanje učenika naše škole za ovo takmičenje u narednom periodu - kaže Dinić.

Dvostruki dobitnik nagrade KREF-a, jer je i prošle godine osvojio prvo mesto u istoj kategoriji, kaže da igrica koju je napravio zahteva mnogo kreativnosti i znanja da bi se došlo do konačnog rezultata.

- Nije mi bilo teško da ponovim uspeh od prošle godine, jer sam imao pomoć i nesebičnu podršku mog mentora, nastavnika Milana Dinića. Još bih iskoristio priliku da pozovem mlade da mi se pridruže na mom "Jutjub" kanalu na kom dajem korisne savete u vezi sa igricom Minecraft - kaže Lazar Pešić.

Izvor: Večernje Novosti, autor: D. Alihodžić


# Žitkovac Vuk Karadžić OŠ Milan Dinić škole festival Večernje novosti Vuk Karadžić Lazar Pešić Štip
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima