Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dušan Kovačević dobio svoj plato u Sokobanji

rss

26.01.2023. Nikola Mitić

U Sokobanji je 25.01.2023. sa početkom u 18. sati svečano otvoren plato dramskom piscu Dušanu Kovačeviću, gde je predsednik Opštine Sokobanja zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva kulture uveličao ovaj događaj i svečano proglasili plato otvorenim, gde su otkrili tablu koja je bila pokrivena platnom i na kojoj je pisalo PLATO DUŠANA KOVAČEVIĆA.

Dušan Kovačević dobio svoj plato u Sokobanji

Nakon toga program je preseljen u novom Bioskopu "MORAVICA" gde je presečena crvena vrpca i zvanično otvoren Bioskop, a tu čast da otvori Bioskop imao je gospodin Dušan Kovačević.

Program je krenu u bioskopskoj sali gde je prisutne pozdravio i poželeo dobrodošlicu predsednik opštine Sokobanja gospodin Miodrag Nikolić, a zatim dodelio zahvalnicu Ministarstvu kulture za predanu podršku i pomoć u razvoju kulture ove opštine.

Miodrag Ivanović državni sekretar u Ministarstvu kulture primio je zahvalnicu u ime svog Ministarstva i obratio se prisutnima, preneo je pozdrave od Ministarke Maje Gojković i njenog tima.

Gospodin Miloš Milojković inače predsednik upravnog odbora Centra za kulturu Sokobanja i počasni predsednik dobrovoljnog Društva "SAVA" iz Sokobanje pozdravio je prisutne i govorio je nešto više o svom prijatelju inače dramskom piscu, scenaristi, filmskom reditelju i akademiku Dušanu Kovačeviću.

Usledila je i dodela DEKLARACIJE za imenovanje platoa Dušana Kovačevića, koju je uručio predsednik opštine Miodrag Nikolić. Prisutnima se obratio i zahvalio čovek koji je dobio svoj plato u gradu koji je jedan od najposećenijih Turističkih mesta u Srbiji.

Za sam kraj programa, svečano je krenula projekcija filma "Nije loše biti čovek" scenariste i režisera Dušana Kovačevića u novom Bioskopu "MORAVICA".

Foto: Hadži Miodrag Miladinović


# predsednik opštine plato Sokobanja Hadži Miodrag Miladinović Dušan Kovačević Miodrag Nikolić Miodrag Ivanović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima