Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Драган Јовановић нови председник одбора фестивала ПИП

rss

15.01.2019.

Како портал Алпрес преноси, Фестивал првоизведених представа је добио председника одбора, то је Драган Јовановић, налечник Одељења за општу управу и друштвене делатности. Његов заменик је Милош Паовић, уредник програма у Центру за културу и уметност.

Драган Јовановић нови председник одбора фестивала ПИП

Фестивалски одбор је одлучио да за селектора ПИП-а предложи Слободана Ћустића, актуелног директора Београдског драмског позоришта. Уколико сам Ћустић прихвати ову кандидатуру, он ће на овој функцији остати само годину дана што је предвиђено и новим правилником фестивала.

Одбор је усвојио и предложени буџет фестивала за 2019. годину који тренутно износи око 2.800.000 динара, колико је и опредељено из буџета Општине Алексинац.

Новина је што ће ове године бити пет такмичарских и једна ревијална представа, што је за једну мање од раније. Интересантно је да ће се ове године у ревијалном делу играти представа рађена у продукцији фестивала, а у режији Виде Огњеновић, чији ће главни глумци бити Слободан Бештић, првак драме Народног позоришта у Београду и Јована Тодоровић. Овај комад говори о љубави руске песникиње Марине Цветајева и књижевника Бориса Пастернака, а драмски текст настао је на основу њихових чувених љубавних писама.

Извор: Алпрес


# буџет Милош Паовић Центар за културу и уметност фестивал Фестивал првоизведених представа Драган Јовановић Вида Огњеновић Слободан Ћустић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима