Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dragan Jovanović novi predsednik odbora festivala PIP

rss

15.01.2019.

Kako portal Alpres prenosi, Festival prvoizvedenih predstava je dobio predsednika odbora, to je Dragan Jovanović, nalečnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti. Njegov zamenik je Miloš Paović, urednik programa u Centru za kulturu i umetnost.

Dragan Jovanović novi predsednik odbora festivala PIP

Festivalski odbor je odlučio da za selektora PIP-a predloži Slobodana Ćustića, aktuelnog direktora Beogradskog dramskog pozorišta. Ukoliko sam Ćustić prihvati ovu kandidaturu, on će na ovoj funkciji ostati samo godinu dana što je predviđeno i novim pravilnikom festivala.

Odbor je usvojio i predloženi budžet festivala za 2019. godinu koji trenutno iznosi oko 2.800.000 dinara, koliko je i opredeljeno iz budžeta Opštine Aleksinac.

Novina je što će ove godine biti pet takmičarskih i jedna revijalna predstava, što je za jednu manje od ranije. Interesantno je da će se ove godine u revijalnom delu igrati predstava rađena u produkciji festivala, a u režiji Vide Ognjenović, čiji će glavni glumci biti Slobodan Beštić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu i Jovana Todorović. Ovaj komad govori o ljubavi ruske pesnikinje Marine Cvetajeva i književnika Borisa Pasternaka, a dramski tekst nastao je na osnovu njihovih čuvenih ljubavnih pisama.

Izvor: Alpres


# budžet Miloš Paović Centar za kulturu i umetnost festival Festival prvoizvedenih predstava Dragan Jovanović Vida Ognjenović Slobodan Ćustić
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima