Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Спроведени бесплатни превентивни гинеколошки прегледи, одазвало се 76 жена

rss

03.11.2017. Дом здравља Алексинац

На преглед се јавило укупно 76 жена, код 49 је урађена и колпоскопија и Папаниколау тест, 25 жена упућено је на мамографију, а код 2 је урађен ултразвук дојке.

Дом здравља у Алексинцу

Након бесплатних превентивних гинеколошких прегледа организованих 15. октобра 2017. године у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Дом здравља Алексинац подржао је и кампању „Нађи времена“ која се спроводи уз финансијску подршку Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије, преко развојног програма Европски ПРОГРЕС, а у партнерству са Министарством здравља Републике Србије, у оквиру које је организовао још један дан бесплатних превентивних гинеколошких прегледа 1. новембра 2017. године.

Кампања „Нађи времена“ има за циљ да информише жене о значају превенције и раног откривања рака дојке и рака грлића материце. Детаљније о томе прочитајте ОВДЕ.

У акцији нам је помогла и Општа болница Алексинац која је женама, по препоруци и упуту гинеколога Дома здравља Алексинац, омогућила бесплатну мамографију без обзира да ли жене имају или немају оверену здравствену књижицу.

На преглед се јавило укупно 76 жена, код 49 је урађена и колпоскопија и Папаниколау тест, 25 жена упућено је на мамографију, а код 2 је урађен ултразвук дојке.

Према статистичким подацима, Србија је међу водећим земљама у свету по броју оболелих жена од рака дојке и грлића материце.

За преглед ти је довољно само 30 минута, а може ти сачувати живот и унапредити здравље.


# Дом здравља гинекологија Општа болница Европски прогрес
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима