Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неуморна екипа алексиначких здравствених радника у борби против "Короне"

rss

03.05.2020. Општина Алексинац

У току протекле недеље, COVID екипа Дома здравља Алексинац вршила је тестирање радника и штићеника ГЦ „Јеленац“ и раднике РМУ „Соко“.

Неуморна екипа алексиначких здравствених радника у борби против "Короне"

Тестирање се врши на терену и у Covid амбуланти у Житковцу.

Рад Дома здравља као и издвојене ординације за фебрилна стања (Covid 19 амбуланте) и служба хитне медицинске помоћи одвија се неометено и у континуитету у збрињавању пацијената са сумњом на Covid 19.

Дом здравља Алексинац и Општа болница Алексинац, настављају са континуираним радом на одржавању мера предострожности у циљу превенција ширења вируса COVID 19, као и спровођењу свих инструкција Министарства здравља и Института Батут и ИЗЗЈЗ Ниш, примењују се мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и друге мере које природа те болести налаже у складу са епидемиолошком ситуацијом.

 

Обезбеђена дезинфекција за месне заједнице

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, обезбеђује личну заштитну опрему, средства за дезинфекцију и гориво, свим месним заједницама које узму учешће у дезинфекцији својих насеља.


# Дом здравља Житковац штаб за ванредне ситуације рудари Јеленац геронтолошки центар Општа болница коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима