Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бесплатни превентивни гинеколошки прегледи и 1. новембра

rss

21.10.2017. Дом здравља Алексинац

Према статистичким подацима, Србија је међу водећим земљама у свету по броју оболелих жена од рака дојке и грлића материце.

Бесплатни превентивни гинеколошки прегледи и 1. новембра

Након бесплатних превентивних гинеколошких прегледа организованих 15. октобра 2017. године у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Дом здравља Алексинац подржао је и кампању „Нађи времена“ која се спроводи уз финансијску подршку Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије, преко развојног програма Европски ПРОГРЕС, а у партнерству са Министарством здравља Републике Србије, у оквиру које ће организовати још један дан бесплатних превентивних гинеколошких прегледа 1. новембра 2017. године.

Кампања „Нађи времена“ има за циљ да информише жене о значају превенције и раног откривања рака дојке и рака грлића материце.

„Дан отворених врата“ за бесплатне превентивне гинеколошке прегледе биће организован 1. новембра 2017. године од 8 до 19 часова, за све заинтересоване жене, без обзира да ли имају здравствену књижицу или не.

Волонтерке кампање “Нађи времена” и патронажне сестре Дома здравља Алексинац, спровешће акцију информисања грађана са анонимним анкетирањем жена, 28. октобра 2017. године на платоу испред Дома културе, од 10 до 13 часова. Информативна акција и анонимно анкетирање имају за циљ да се утврде најчешћи разлози за одлазак, односно неодлазак на редовне гинеколошке прегледе и додатно охрабри жене да пронађу времена за очување свог здравља. Током акције биће подељене бесплатне брендиране мајице са логом кампање „Нађи времена“, намењене женама које буду учествовале у анонимном анкетирању.

- У акцији ће нам помоћи и Општа болница Алексинац која ће женама, по препоруци и упуту гинеколога Дома здравља Алексинац, омогућити бесплатну мамографију без обзира да ли жене имају или немају оверену здравствену књижицу, поручују из Дома здравља Алексинац.

Због великог интересовања, молимо све грађанке које су заинтересоване за бесплатне превентивне прегледе да током трајања акције информисања 28. октобра 2017. године закажу термин код присутног особља Дома здравља, или на телефон Одељења за здравствену заштиту жена 018/804-259 у периоду од 10 до 14 часова сваког радног дана, почев од данас. У случају да нисте заказали преглед, довољно је да се појавите 1. новембра 2017. године у периоду од 8 до 19 часова, где ће вас особље Дома здравља примити и упутити на преглед. 

За преглед ти је довољно само 30 минута, а може ти сачувати живот и унапредити здравље.

Коментара: 0


# Дом здравља гинекологија Општа болница Европски прогрес
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима