Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Болнице, школе и установе са југа добијају опрему и опремање новцем од опортунитета

rss

16.04.2021. Јужне вести

Укупно 26 здравствених, образовних, али и установа социјалне заштите на југу Србије добило је око 96 милиона динара на основу средстава прикупљених од одлагања кривичног гоњења - опортунитета. Болнице у Нишу, Алексинцу, Житорађи добиће нову опрему и возила, а у школама на југу ће новац бити искоришћен за опремање учионица и реализацију пројеката.

Болнице, школе и установе са југа добијају опрему и опремање новцем од опортунитета

У Србији је за 139 пројеката од јавног интереса укупно издвојено 500 милиона динара из опортунитета, а скоро петина тог новца отишла је на југ.

Новац су добиле и предшколске установе, као и основне и средње школе у Сокобањи, Алексинцу, Власотинцу, Мерошини, Пироту, Врању, Белој Паланци, Медвеђи, Нишу, Бујановцу, а новац ће бити уложен у нову опрему, реконструкцију, опремање учионица, унапређење безбедности деце, грејање.

На списку установа које су добиле налазе се Општа болница са 2.988.000 динара и основна школа Свети Сава из Суботинца са 2.501.787 динара.

Близу 3 милиона ће алексиначка Општа болница уложити у набавку за медицинску опрему за ултразвучну дијагностику, док ће Специјална болница за психијатријске болести “Горња Топоница” купити амбулантно возило за 5 мииона динара.

Новчано највећи пројекат који је подржан на југу јесте "Набавка рендген апарата, радиолошка дијагностика у ПЗЗ" који је добио Дом здравља у Житорађи, а вредан је 9,9 милиона. Нишки Дом здравља ће, захваљујући новцу од Министарства правде са 5,1 милиона унапредити здравствену заштиту деце, док је Дом здравља у Мерошини добио 4, 4 милиона динара за набавку ултразвучног апарата.

Иначе, конкурс је спровело Министарство правде, а у овој години је, како наводе на сајту, највише средстава издвојено за здравство - 209.257.610 динара.

Извор


# Дом здравља Општа болница Свети Сава ОШ Министарство правде
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима