Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sprovedeni besplatni preventivni ginekološki pregledi, odazvalo se 76 žena

rss

03.11.2017. Dom zdravlja Aleksinac

Na pregled se javilo ukupno 76 žena, kod 49 je urađena i kolposkopija i Papanikolau test, 25 žena upućeno je na mamografiju, a kod 2 je urađen ultrazvuk dojke.

Dom zdravlja u Aleksincu

Nakon besplatnih preventivnih ginekoloških pregleda organizovanih 15. oktobra 2017. godine u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Dom zdravlja Aleksinac podržao je i kampanju „Nađi vremena“ koja se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, u okviru koje je organizovao još jedan dan besplatnih preventivnih ginekoloških pregleda 1. novembra 2017. godine.

Kampanja „Nađi vremena“ ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice. Detaljnije o tome pročitajte OVDE.

U akciji nam je pomogla i Opšta bolnica Aleksinac koja je ženama, po preporuci i uputu ginekologa Doma zdravlja Aleksinac, omogućila besplatnu mamografiju bez obzira da li žene imaju ili nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Na pregled se javilo ukupno 76 žena, kod 49 je urađena i kolposkopija i Papanikolau test, 25 žena upućeno je na mamografiju, a kod 2 je urađen ultrazvuk dojke.

Prema statističkim podacima, Srbija je među vodećim zemljama u svetu po broju obolelih žena od raka dojke i grlića materice.

Za pregled ti je dovoljno samo 30 minuta, a može ti sačuvati život i unaprediti zdravlje.

Komentara: 0


# Dom zdravlja ginekologija Opšta bolnica Evropski progres
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima