Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Besplatni preventivni ginekološki pregledi i 1. novembra

rss

21.10.2017. Dom zdravlja Aleksinac

Prema statističkim podacima, Srbija je među vodećim zemljama u svetu po broju obolelih žena od raka dojke i grlića materice.

Besplatni preventivni ginekološki pregledi i 1. novembra

Nakon besplatnih preventivnih ginekoloških pregleda organizovanih 15. oktobra 2017. godine u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Dom zdravlja Aleksinac podržao je i kampanju „Nađi vremena“ koja se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, u okviru koje će organizovati još jedan dan besplatnih preventivnih ginekoloških pregleda 1. novembra 2017. godine.

Kampanja „Nađi vremena“ ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

„Dan otvorenih vrata“ za besplatne preventivne ginekološke preglede biće organizovan 1. novembra 2017. godine od 8 do 19 časova, za sve zainteresovane žene, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne.

Volonterke kampanje “Nađi vremena” i patronažne sestre Doma zdravlja Aleksinac, sprovešće akciju informisanja građana sa anonimnim anketiranjem žena, 28. oktobra 2017. godine na platou ispred Doma kulture, od 10 do 13 časova. Informativna akcija i anonimno anketiranje imaju za cilj da se utvrde najčešći razlozi za odlazak, odnosno neodlazak na redovne ginekološke preglede i dodatno ohrabri žene da pronađu vremena za očuvanje svog zdravlja. Tokom akcije biće podeljene besplatne brendirane majice sa logom kampanje „Nađi vremena“, namenjene ženama koje budu učestvovale u anonimnom anketiranju.

- U akciji će nam pomoći i Opšta bolnica Aleksinac koja će ženama, po preporuci i uputu ginekologa Doma zdravlja Aleksinac, omogućiti besplatnu mamografiju bez obzira da li žene imaju ili nemaju overenu zdravstvenu knjižicu, poručuju iz Doma zdravlja Aleksinac.

Zbog velikog interesovanja, molimo sve građanke koje su zainteresovane za besplatne preventivne preglede da tokom trajanja akcije informisanja 28. oktobra 2017. godine zakažu termin kod prisutnog osoblja Doma zdravlja, ili na telefon Odeljenja za zdravstvenu zaštitu žena 018/804-259 u periodu od 10 do 14 časova svakog radnog dana, počev od danas. U slučaju da niste zakazali pregled, dovoljno je da se pojavite 1. novembra 2017. godine u periodu od 8 do 19 časova, gde će vas osoblje Doma zdravlja primiti i uputiti na pregled. 

Za pregled ti je dovoljno samo 30 minuta, a može ti sačuvati život i unaprediti zdravlje.

Komentara: 0


# Dom zdravlja ginekologija Opšta bolnica Evropski progres
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima